De Belgian Entertainment Association (BEA) onderneemt stappen tegen online piraterij. Dat staat donderdag in l'Echo, dat de algemeen directeur van de BEA, Olivier Maeterlinck, contacteerde.

Enkel de internetproviders kunnen overtredende sites blokkeren, maar daarvoor moeten ze wel bevestiging hebben van hun illegaliteit, wat BEA nu via gerechtelijke weg probeert te bereiken. De BEA heeft beslist om alle belangrijke piraterende dowload- en streamingsites te viseren. De evolutie op internationaal niveau van de laatste jaren heeft immers aangetoond dat enkel grootschalige vervolging leidt tot repercussies, aldus Olivier Maeterlinck.

De Belgian Entertainment Association (BEA) onderneemt stappen tegen online piraterij. Dat staat donderdag in l'Echo, dat de algemeen directeur van de BEA, Olivier Maeterlinck, contacteerde.Enkel de internetproviders kunnen overtredende sites blokkeren, maar daarvoor moeten ze wel bevestiging hebben van hun illegaliteit, wat BEA nu via gerechtelijke weg probeert te bereiken. De BEA heeft beslist om alle belangrijke piraterende dowload- en streamingsites te viseren. De evolutie op internationaal niveau van de laatste jaren heeft immers aangetoond dat enkel grootschalige vervolging leidt tot repercussies, aldus Olivier Maeterlinck.