Alice in Wonderland (Norman McLeod, 1933)
Dinsdag 12 juli - CinemaTek, 20u

Lang voordat Disney en Tim Burton zich aan Lewis Carrolls protopsychedelische nonsens waagden, pakte komedieregisseur Norman Z. McLeod in 1939 uit met deze barokke maar geflopte Paramount-versie.

Grote namen als Cary Grant, Gary Cooper en vergeten glorieën als Ford Sterling en Charlie Ruggles struinen rond in een magische onderwereld vol groteske gekte, met kindsterretje Charlotte Henry als Alice. Een paddo-trip in zwart-wit die bij vlagen meer een freudiaans huiversprookje dan een jolige familiefilm lijkt.

Lang voordat Disney en Tim Burton zich aan Lewis Carrolls protopsychedelische nonsens waagden, pakte komedieregisseur Norman Z. McLeod in 1939 uit met deze barokke maar geflopte Paramount-versie. Grote namen als Cary Grant, Gary Cooper en vergeten glorieën als Ford Sterling en Charlie Ruggles struinen rond in een magische onderwereld vol groteske gekte, met kindsterretje Charlotte Henry als Alice. Een paddo-trip in zwart-wit die bij vlagen meer een freudiaans huiversprookje dan een jolige familiefilm lijkt.