Michaël R. Roskam vernam het nieuws over het overlijden van James Gandolfini toen hij in New York aan het monteren was. 'Het was een shock, voor de hele productie', reageert hij. 'Gandolfini is een geweldige kerel, fantastisch om mee te werken. Ik zie hem dag in dag uit aan het werk. Hij is een briljante acteur, superprofessioneel, en opvallend genoeg heel timide en nooit zeker van zijn stuk.'

In 'Animal Rescue', het Amerikaanse debuut van de Vlaamse regisseur, heeft de drievoudige Emmy Award-winnaar de rol van een barman. Een bijrol, maar 'een bijlangrijk personage', zegt Roskam. De hoofdrol is voor Tom Hardy. Ook Noomi Rapace en Matthias Schoenaerts spelen mee.

'Ik wil echt die film maken waarvan ik hoop dat hij later had kunnen zeggen: ik ben trots dat ik die film mee heb kunnen maken.'

Over zeven weken zal de film klaar zijn. 'Het wordt een première zonder hem, en dat wordt triestig en pijnlijk', aldus Roskam. (DB)

Michaël R. Roskam vernam het nieuws over het overlijden van James Gandolfini toen hij in New York aan het monteren was. 'Het was een shock, voor de hele productie', reageert hij. 'Gandolfini is een geweldige kerel, fantastisch om mee te werken. Ik zie hem dag in dag uit aan het werk. Hij is een briljante acteur, superprofessioneel, en opvallend genoeg heel timide en nooit zeker van zijn stuk.'In 'Animal Rescue', het Amerikaanse debuut van de Vlaamse regisseur, heeft de drievoudige Emmy Award-winnaar de rol van een barman. Een bijrol, maar 'een bijlangrijk personage', zegt Roskam. De hoofdrol is voor Tom Hardy. Ook Noomi Rapace en Matthias Schoenaerts spelen mee. 'Ik wil echt die film maken waarvan ik hoop dat hij later had kunnen zeggen: ik ben trots dat ik die film mee heb kunnen maken.'Over zeven weken zal de film klaar zijn. 'Het wordt een première zonder hem, en dat wordt triestig en pijnlijk', aldus Roskam. (DB)