In aanwezigheid van Natasha Kampusch zelf, is de film "3.096 Dagen" in premiere gegaan in Wenen. De film vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van de intussen 25-jarige Oostenrijkse, die op tienjarige leeftijd ontvoerd werd en meer dan acht jaar opgesloten zat in een kelder in de buurt van Wenen.

De hoofdrol in de film wordt vertolkt door de Noord-Ierse actrice Antonia Campbell-Hughes. De regie is in handen van Sherry Hormann en de rol van ontvoerder Wolfgang Priklopil ging naar de Deense acteur Thure Lindhardt. De film is gebaseerd op de gelijknamige biografie. Kampusch, in een zwart-rood kleed en met rode schoenen, liet zich bij de premiere gewillig fotograferen maar legde geen verklaring af.

Eerder zei ze in een interview met Bild dat de film herkenbaar is, maar de realiteit nog vele malen erger. "Maar dat kan men niet tonen, het was niet bedoeld als een horrorfilm". Kampusch werd in 1998 ontvoerd en pas op 28 augustus 2006 slaagde ze erin het huis van Priklopil te ontvluchten. Haar ontvoerder pleegde dezelfde avond zelfmoord.

"3.096 Dagen" komt deze week in de zalen in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. (Belga/DB)

In aanwezigheid van Natasha Kampusch zelf, is de film "3.096 Dagen" in premiere gegaan in Wenen. De film vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van de intussen 25-jarige Oostenrijkse, die op tienjarige leeftijd ontvoerd werd en meer dan acht jaar opgesloten zat in een kelder in de buurt van Wenen. De hoofdrol in de film wordt vertolkt door de Noord-Ierse actrice Antonia Campbell-Hughes. De regie is in handen van Sherry Hormann en de rol van ontvoerder Wolfgang Priklopil ging naar de Deense acteur Thure Lindhardt. De film is gebaseerd op de gelijknamige biografie. Kampusch, in een zwart-rood kleed en met rode schoenen, liet zich bij de premiere gewillig fotograferen maar legde geen verklaring af. Eerder zei ze in een interview met Bild dat de film herkenbaar is, maar de realiteit nog vele malen erger. "Maar dat kan men niet tonen, het was niet bedoeld als een horrorfilm". Kampusch werd in 1998 ontvoerd en pas op 28 augustus 2006 slaagde ze erin het huis van Priklopil te ontvluchten. Haar ontvoerder pleegde dezelfde avond zelfmoord. "3.096 Dagen" komt deze week in de zalen in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. (Belga/DB)