Griet Teck leverde met Feel My Love een serene documentaire over personen met dementie af. Diepmenselijk ook en zo spreekt ze liever niet over 'dementerenden'. De film is het resultaat van tweeënhalf jaar observeren, praten en af en toe filmen in een huiselijke zorgvoorziening in Oosterlo, Geel. Huis Perrekes, zoals de voorziening heet, is de plaats waar mensen waardig mogen verglijden in een vergetelheid, die nu eens grappig en licht, dan weer pijnlijk en triest is.

De aangrijpende docu ging in wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Teck werd er uiteindelijk vierde bij de publieksprijs. Een krachttoer, zeker als je weet dat ze het opnam tegen meer dan 200 andere films. Nadien volgde de Belgische première op Docville, het documentairefestival in Leuven, waar ze ook indruk maakte.

Op 15 oktober komt de film dan uit in de bioscoop. Het is een teken van erkenning voor een uitgepuurde en lichtvoetige documentaire, die een zware thematiek draaglijk maakt. Of zoals Focus-schrijver Geert Zagers het verwoordt: "Teck houdt doorheen de hele film de juiste toon en het juiste ritme aan met een volwassenheid die je niet van een debuut verwacht." (TVL)

Griet Teck leverde met Feel My Love een serene documentaire over personen met dementie af. Diepmenselijk ook en zo spreekt ze liever niet over 'dementerenden'. De film is het resultaat van tweeënhalf jaar observeren, praten en af en toe filmen in een huiselijke zorgvoorziening in Oosterlo, Geel. Huis Perrekes, zoals de voorziening heet, is de plaats waar mensen waardig mogen verglijden in een vergetelheid, die nu eens grappig en licht, dan weer pijnlijk en triest is. De aangrijpende docu ging in wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Teck werd er uiteindelijk vierde bij de publieksprijs. Een krachttoer, zeker als je weet dat ze het opnam tegen meer dan 200 andere films. Nadien volgde de Belgische première op Docville, het documentairefestival in Leuven, waar ze ook indruk maakte. Op 15 oktober komt de film dan uit in de bioscoop. Het is een teken van erkenning voor een uitgepuurde en lichtvoetige documentaire, die een zware thematiek draaglijk maakt. Of zoals Focus-schrijver Geert Zagers het verwoordt: "Teck houdt doorheen de hele film de juiste toon en het juiste ritme aan met een volwassenheid die je niet van een debuut verwacht." (TVL)