'Fargo', de misdaadfilm van Joel en Ethan Coen over een autohandelaar die twee boeven inschakelt om zijn vrouw te kidnappen en vervolgens het losgeld te delen, krijgt een tweede leven op het kleine scherm. Het macaber meesterwerk uit 1995 wordt een miniserie in tien afleveringen en krijgt een nieuw scenario, nieuwe personages en Billy Bob Thornton in de hoofdrol.

In de adaptatie van Noah Hawley kruipt de 57-jarige Thornton - geen onbekende in de Coen-films - kruipt in de huid van een manipulatieve man die een verzekeringsagent ontmoet en hem meesleurt in de ondergang. De opnames vinden plaats in Canada.

De filmbroers hebben het script van Hawley opgestuurd gekregen en hier en daar wat gesleuteld aan de dialogen. Maar verder gaat hun medewerking niet. De serie wordt uitgezonden door de Amerikaanse zender FX, vermoedelijk in 2014.

'Fargo', met Frances McDormand en een uitmuntende Steve Buscemi, won in 1996 twee Oscars: die voor beste actrice en beste originele scenario. (DB)

'Fargo', de misdaadfilm van Joel en Ethan Coen over een autohandelaar die twee boeven inschakelt om zijn vrouw te kidnappen en vervolgens het losgeld te delen, krijgt een tweede leven op het kleine scherm. Het macaber meesterwerk uit 1995 wordt een miniserie in tien afleveringen en krijgt een nieuw scenario, nieuwe personages en Billy Bob Thornton in de hoofdrol. In de adaptatie van Noah Hawley kruipt de 57-jarige Thornton - geen onbekende in de Coen-films - kruipt in de huid van een manipulatieve man die een verzekeringsagent ontmoet en hem meesleurt in de ondergang. De opnames vinden plaats in Canada.De filmbroers hebben het script van Hawley opgestuurd gekregen en hier en daar wat gesleuteld aan de dialogen. Maar verder gaat hun medewerking niet. De serie wordt uitgezonden door de Amerikaanse zender FX, vermoedelijk in 2014.'Fargo', met Frances McDormand en een uitmuntende Steve Buscemi, won in 1996 twee Oscars: die voor beste actrice en beste originele scenario. (DB)