Verschillende mensen - fans, vrienden of familie van Marilyn Monroe - brachten hulde aan de actrice, die op 5 augustus 1962 in Los Angeles op 36-jarige leeftijd overleed aan een overdosis barbituraten.

Marilyn was niet de eerste pin-up van Hollywood en ze was zelfs geen echte blondine. Maar met het strakke rode truitje op haar eerste foto's tot de naaktfoto's in Playboy en de opwaaiende plissérok boven de New Yorkse metro veroverde de jonge vrouw, aanvankelijk bekend als Norma Jean Baker, Amerika en de wereld.

Haar fratsen en huwelijken verhulden de vrij bescheiden lijst van haar films, maar haar imago van sekssymbool wordt nog steeds vereerd door popsterren, actrices en de modewereld. (Belga/RDM)

Verschillende mensen - fans, vrienden of familie van Marilyn Monroe - brachten hulde aan de actrice, die op 5 augustus 1962 in Los Angeles op 36-jarige leeftijd overleed aan een overdosis barbituraten. Marilyn was niet de eerste pin-up van Hollywood en ze was zelfs geen echte blondine. Maar met het strakke rode truitje op haar eerste foto's tot de naaktfoto's in Playboy en de opwaaiende plissérok boven de New Yorkse metro veroverde de jonge vrouw, aanvankelijk bekend als Norma Jean Baker, Amerika en de wereld.Haar fratsen en huwelijken verhulden de vrij bescheiden lijst van haar films, maar haar imago van sekssymbool wordt nog steeds vereerd door popsterren, actrices en de modewereld. (Belga/RDM)