'The Social Network' van David Fincher, ofwel Facebook: The Movie, prijkt bij menig bioscoopganger bovenaan in zijn lijstje van meest geanticipeerde films van het jaar. Zij die de film reeds in early viewing hebben gezien waren unaniem positief. In het kamp van Facebook: The Company zelf heerst onvrede.

De top van het bedrijf bekritiseert het boek waarop ie gebaseerd is: 'Accidental Millionnaires' van Ben Mezrich. Zo zou Mezrich volgens Facebook bewust elementen hebben verzonnen die de gebeurtenissen overdreven decadent voorstellen: Mark Zuckerberg - CEO van Facebook - die extravagante feestjes afschuimt om met zoveel mogelijk meisjes van de grond te komen, bijvoorbeeld.

Spanningen tussen de filmmakers en de bedrijfstop liepen zelfs zo hoog op dat Facebook bij de filmmakers lobbyde om substantiële veranderingen in het script te verkrijgen - iets wat de producers van de film weigerden. Er is ook een scène in de film geslopen waarin Sean Parker - co-oprichter van de online muziekdienst Napster, die ook betrokken was bij de opstart van Facebook - een dialoog voert terwijl tienermeisjes met ontblote borsten op de achtergrond lijntjes cocaïne bezorgen aan feestgangers. Zuckerberg heeft geweigerd hierop te reageren.

'The Social Network' gaat volgende maand in première op het Filmfestival van New York. Hier is de veelbelovende trailer:

Andreas Ilegems

'The Social Network' van David Fincher, ofwel Facebook: The Movie, prijkt bij menig bioscoopganger bovenaan in zijn lijstje van meest geanticipeerde films van het jaar. Zij die de film reeds in early viewing hebben gezien waren unaniem positief. In het kamp van Facebook: The Company zelf heerst onvrede. De top van het bedrijf bekritiseert het boek waarop ie gebaseerd is: 'Accidental Millionnaires' van Ben Mezrich. Zo zou Mezrich volgens Facebook bewust elementen hebben verzonnen die de gebeurtenissen overdreven decadent voorstellen: Mark Zuckerberg - CEO van Facebook - die extravagante feestjes afschuimt om met zoveel mogelijk meisjes van de grond te komen, bijvoorbeeld. Spanningen tussen de filmmakers en de bedrijfstop liepen zelfs zo hoog op dat Facebook bij de filmmakers lobbyde om substantiële veranderingen in het script te verkrijgen - iets wat de producers van de film weigerden. Er is ook een scène in de film geslopen waarin Sean Parker - co-oprichter van de online muziekdienst Napster, die ook betrokken was bij de opstart van Facebook - een dialoog voert terwijl tienermeisjes met ontblote borsten op de achtergrond lijntjes cocaïne bezorgen aan feestgangers. Zuckerberg heeft geweigerd hierop te reageren. 'The Social Network' gaat volgende maand in première op het Filmfestival van New York. Hier is de veelbelovende trailer: Andreas Ilegems