In de Verenigde Staten zal geen enkele minderjarige naar Sausage Party kunnen gaan kijken in de cinema en ook in Frankrijk lag er al een leeftijdsgrens op 12 jaar. Twee conservatieve partijen willen die grens nu echter optrekken naar 16.

Redenen daarvoor zijn het expliciete taalgebruik en het in beeld brengen van het intieme leven van een braadworst en een peer. De groepen Promouvoir en Action pour la dignité humaine vragen dat de leeftijdsgrens verhoogd wordt, gezien de "vulgariteit en obsceniteit" van de finale scène: een orgie tussen de verschillende stukken fruit, worsten en cornflakes.

Wat de beslissing ook wordt, er is haast bij geboden: de film loopt al in de Franse zalen. De rechtbank neemt morgen een beslissing.

(EK/Belga)

In de Verenigde Staten zal geen enkele minderjarige naar Sausage Party kunnen gaan kijken in de cinema en ook in Frankrijk lag er al een leeftijdsgrens op 12 jaar. Twee conservatieve partijen willen die grens nu echter optrekken naar 16.Redenen daarvoor zijn het expliciete taalgebruik en het in beeld brengen van het intieme leven van een braadworst en een peer. De groepen Promouvoir en Action pour la dignité humaine vragen dat de leeftijdsgrens verhoogd wordt, gezien de "vulgariteit en obsceniteit" van de finale scène: een orgie tussen de verschillende stukken fruit, worsten en cornflakes. Wat de beslissing ook wordt, er is haast bij geboden: de film loopt al in de Franse zalen. De rechtbank neemt morgen een beslissing. (EK/Belga)