Regisseur Zeresenay Berhane Mehari won de prijs voor de film 'Difret', die het verhaal vertelt van Hirut, een meisje dat een groep mannen doodschiet die haar verkracht hadden.

De film was te zien in de Panorama-sectie voor arthouse- en onafhankelijke filmmakers. De publieksprijs is gebaseerd op een peiling bij de toeschouwers, die gevraagd werden de 52 films in de Panorama-sectie te beoordelen. In totaal werden 31.000 stemmen uitgebracht.

De Australische regisseur Sophie Hyde won met "52 Tuesdays" dan weer een Kristallen Beer in de Generatie-sectie voor een jonger publiek. (Belga)

Regisseur Zeresenay Berhane Mehari won de prijs voor de film 'Difret', die het verhaal vertelt van Hirut, een meisje dat een groep mannen doodschiet die haar verkracht hadden. De film was te zien in de Panorama-sectie voor arthouse- en onafhankelijke filmmakers. De publieksprijs is gebaseerd op een peiling bij de toeschouwers, die gevraagd werden de 52 films in de Panorama-sectie te beoordelen. In totaal werden 31.000 stemmen uitgebracht. De Australische regisseur Sophie Hyde won met "52 Tuesdays" dan weer een Kristallen Beer in de Generatie-sectie voor een jonger publiek. (Belga)