Acteur Ethan Hawke gaat het nog eens proberen met Andrew Niccol, schrijver en co-producer van The Truman Show, en regisseur van onder meer de sciencefictionprent 'Gattaca' (1997) en 'Lord of War' (2005), twee films waarin Hawke telkens een rol had.

Voor zijn nieuwe langspeler, een actiethriller, vond de Nieuw-Zeelander een verhaal in het luchtvaartmilieu: een straaljager die zijn jachtvliegtuig ruilt voor een zitje achter de computer om via drones de Taliban aan te vallen. De opnames starten in februari.

Hawke was dit jaar te zien in de cynische thriller 'The Purge' van James DeMonaco, en met vrouwlief Julie Delpy in 'Before Midnight' van indiefilmer Richard Linklater. Niccol stelde anno 2013 zwaar teleur met de romantische sciencefictionparabel 'The Host'. (DB)

Acteur Ethan Hawke gaat het nog eens proberen met Andrew Niccol, schrijver en co-producer van The Truman Show, en regisseur van onder meer de sciencefictionprent 'Gattaca' (1997) en 'Lord of War' (2005), twee films waarin Hawke telkens een rol had. Voor zijn nieuwe langspeler, een actiethriller, vond de Nieuw-Zeelander een verhaal in het luchtvaartmilieu: een straaljager die zijn jachtvliegtuig ruilt voor een zitje achter de computer om via drones de Taliban aan te vallen. De opnames starten in februari.Hawke was dit jaar te zien in de cynische thriller 'The Purge' van James DeMonaco, en met vrouwlief Julie Delpy in 'Before Midnight' van indiefilmer Richard Linklater. Niccol stelde anno 2013 zwaar teleur met de romantische sciencefictionparabel 'The Host'. (DB)