'Southpaw' is de eerste film waarin rapper Eminem een hoofdrol speelt sinds '8 Mile', zijn meer dan degelijke acteerdebuut uit 2002. De rapper turned acteur gaat in de huid kruipen van een bokser die zijn persoonlijk leven door tragische gebeurtenissen in duigen ziet vallen en zich vervolgens al knokkend een weg baant naar de top. De film wordt geregisseerd door Kurt Sutter, de bedenker en uitvoerende producent van de bekroonde motorserie 'Sons Of Anarchy'.

"Eminem is heel selectief in zowel zijn muziek- als filmkeuzes, maar hij is erg geïnteresseerd in het boksgenre,' vertelde Kurt Sutter aan het filmmagazine Deadline. Sutter kwam op het idee van de film na de beroemde rapper lang te hebben geobserveerd tijdens diens muzikale carrière in de jaren '90. 'De film is een narratieve en metaforische weerspiegeling van zijn persoonlijk leven, dat óók iets wegheeft van een knokwedstrijd,' aldus de regisseur.

'Southpaw' wordt gefinancierd door Dreamworks. Eminem's Shady Films-managers en producentenpaar Paul Rosenberg en Stuart Parr alsook Peter Riche van Riche Productions treden op als producent.

'Recovery', het langverwachte comeback-album van Eminem, haalde onlangs tien Grammy Award-nominaties binnen.

Andreas Ilegems

'Southpaw' is de eerste film waarin rapper Eminem een hoofdrol speelt sinds '8 Mile', zijn meer dan degelijke acteerdebuut uit 2002. De rapper turned acteur gaat in de huid kruipen van een bokser die zijn persoonlijk leven door tragische gebeurtenissen in duigen ziet vallen en zich vervolgens al knokkend een weg baant naar de top. De film wordt geregisseerd door Kurt Sutter, de bedenker en uitvoerende producent van de bekroonde motorserie 'Sons Of Anarchy'. "Eminem is heel selectief in zowel zijn muziek- als filmkeuzes, maar hij is erg geïnteresseerd in het boksgenre,' vertelde Kurt Sutter aan het filmmagazine Deadline. Sutter kwam op het idee van de film na de beroemde rapper lang te hebben geobserveerd tijdens diens muzikale carrière in de jaren '90. 'De film is een narratieve en metaforische weerspiegeling van zijn persoonlijk leven, dat óók iets wegheeft van een knokwedstrijd,' aldus de regisseur. 'Southpaw' wordt gefinancierd door Dreamworks. Eminem's Shady Films-managers en producentenpaar Paul Rosenberg en Stuart Parr alsook Peter Riche van Riche Productions treden op als producent. 'Recovery', het langverwachte comeback-album van Eminem, haalde onlangs tien Grammy Award-nominaties binnen. Andreas Ilegems