Bernstein begon zijn carrière als danser en acteur in enkele Broadway voorstellingen en won verschillende prijzen voor zijn schilderijen. Echte faam verwierf hij door muziek te componeren voor verschillende Hollywood blockbusters zoals 'The Magnificent Seven', 'To Kill a Mockingbird', 'Ghostbusters' en 'The Great Escape'.

In de jaren vijftig kende hij een mindere periode door de repressieve acties van senator McCarthy tegen kunstenaars die linkse sympathieën hadden. Gedurende enkele jaren was hij gedwongen om aan kleinschalige projecten te werken. In zijn carrière won hij een Oscar, een Emmy en twee Golden Globes. Het muzikaal genie stierf in zijn slaap in zijn huis in Californië. (JG)

Soundtrack van 'The Great Escape'

Soundtrack van 'Ghostbusters'

Soundtrack van 'The Magnificent Seven'

Soundtrack van 'To Kill A Mockingbird'

Bernstein begon zijn carrière als danser en acteur in enkele Broadway voorstellingen en won verschillende prijzen voor zijn schilderijen. Echte faam verwierf hij door muziek te componeren voor verschillende Hollywood blockbusters zoals 'The Magnificent Seven', 'To Kill a Mockingbird', 'Ghostbusters' en 'The Great Escape'. In de jaren vijftig kende hij een mindere periode door de repressieve acties van senator McCarthy tegen kunstenaars die linkse sympathieën hadden. Gedurende enkele jaren was hij gedwongen om aan kleinschalige projecten te werken. In zijn carrière won hij een Oscar, een Emmy en twee Golden Globes. Het muzikaal genie stierf in zijn slaap in zijn huis in Californië. (JG) Soundtrack van 'The Great Escape' Soundtrack van 'Ghostbusters' Soundtrack van 'The Magnificent Seven' Soundtrack van 'To Kill A Mockingbird'