Freeheld, de documentaire van Cynthia Wade over automecanicien Stacie Andree en politieagente Laurel Hester, won in 2008 de Oscar voor beste korte documentaire. Wanneer bij Laurel een terminale ziekte wordt vastgesteld, moeten beide vriendinnen een bikkelharde strijd voeren om Laurels pensioen te kunnen behouden. Producer James D. Stern was op zoek naar een sterk en ontroerend verhaal en denkt dat gevonden te hebben. Ellen Page neemt de rol van Stacie voor zich, wie in de regisseursstoel plaats zal nemen en wie Laurel zal vertolken, liet Stern nog niet los.

Ellen Page is vanaf 18 augustus te zien aan de zijde van Leonardo DiCaprio in Inception, de nieuwste thriller van Batman Begins en The Dark Knight regisseur Christopher Nolan.

Jan Walraven

Freeheld, de documentaire van Cynthia Wade over automecanicien Stacie Andree en politieagente Laurel Hester, won in 2008 de Oscar voor beste korte documentaire. Wanneer bij Laurel een terminale ziekte wordt vastgesteld, moeten beide vriendinnen een bikkelharde strijd voeren om Laurels pensioen te kunnen behouden. Producer James D. Stern was op zoek naar een sterk en ontroerend verhaal en denkt dat gevonden te hebben. Ellen Page neemt de rol van Stacie voor zich, wie in de regisseursstoel plaats zal nemen en wie Laurel zal vertolken, liet Stern nog niet los. Ellen Page is vanaf 18 augustus te zien aan de zijde van Leonardo DiCaprio in Inception, de nieuwste thriller van Batman Begins en The Dark Knight regisseur Christopher Nolan.Jan Walraven