Tomas Alfredson scoorde in 2008 zijn eerste internationale hit met het ingetogen vampierensprookje 'Lat den rätte komma in' en nog geen twee jaar later deed 'Cloverfield' regisseur Matt Reeves het nog eens lichtjes over met de Amerikaanse remake 'Let Me In'. De teaser van Alfredsons nieuwste project oogt alvast veelbelovend.

Op het Filmfestival van Venetië in september verschijnt 'Tinker Tailor Soldier Spy', Alfredsons bewerking van de Britse spionageroman van John le Carré, waarna het onvertaald kan verscheept worden naar de engelstalige markten. De thriller zal op 16 september verschijnen in de Britse zalen.

De cast is een en al Britse topklasse met ouwe rotten als Gary Oldman, John Hurt en Colin Firth naast nieuwkomer Tom Hardy, die we intussen kennen van 'Inception' en volgend jaar Bane zal vertolken in de derde Batman-film van Christopher Nolan. De kans is groot dat 'Tinker Tailor Soldier Spy' Alfredsons stijlvolle doorbraak wordt. (DDG)

Tomas Alfredson scoorde in 2008 zijn eerste internationale hit met het ingetogen vampierensprookje 'Lat den rätte komma in' en nog geen twee jaar later deed 'Cloverfield' regisseur Matt Reeves het nog eens lichtjes over met de Amerikaanse remake 'Let Me In'. De teaser van Alfredsons nieuwste project oogt alvast veelbelovend. Op het Filmfestival van Venetië in september verschijnt 'Tinker Tailor Soldier Spy', Alfredsons bewerking van de Britse spionageroman van John le Carré, waarna het onvertaald kan verscheept worden naar de engelstalige markten. De thriller zal op 16 september verschijnen in de Britse zalen. De cast is een en al Britse topklasse met ouwe rotten als Gary Oldman, John Hurt en Colin Firth naast nieuwkomer Tom Hardy, die we intussen kennen van 'Inception' en volgend jaar Bane zal vertolken in de derde Batman-film van Christopher Nolan. De kans is groot dat 'Tinker Tailor Soldier Spy' Alfredsons stijlvolle doorbraak wordt. (DDG)