De film, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, volgt een politieagente, Kathryn Bolkovac, die een heus seksschandaal met vrouwenhandel op het spoor is in het naoorlogse Bosnië. De verdachten genieten echter onschendbaarheid waardoor haar onderzoek verandert in een race tegen de klok. Ze moet namelijk harde feiten aan het licht brengen voor ze haar het zwijgen opleggen.

'The Whistleblower' is een drama van de hand van de nog vrij onbekende Larysa Kondracki. Naast Rachel Weisz (The Constant Gardener) kregen ook de Italiaanse Monica bellucci (The Matrix) en de Brit Benedict Cumberbatch (Sherlock) een vrij grote rol in deze Duits/Canadese prent.

Een definitieve releasedatum voor de rest van de wereld is nog niet gekend. We weten wel dat de prent op 5 augustus 2011 in de Amerikaanse cinema's in première zal gaan. Hieronder alvast een voorstukje.

J.H.

De film, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, volgt een politieagente, Kathryn Bolkovac, die een heus seksschandaal met vrouwenhandel op het spoor is in het naoorlogse Bosnië. De verdachten genieten echter onschendbaarheid waardoor haar onderzoek verandert in een race tegen de klok. Ze moet namelijk harde feiten aan het licht brengen voor ze haar het zwijgen opleggen. 'The Whistleblower' is een drama van de hand van de nog vrij onbekende Larysa Kondracki. Naast Rachel Weisz (The Constant Gardener) kregen ook de Italiaanse Monica bellucci (The Matrix) en de Brit Benedict Cumberbatch (Sherlock) een vrij grote rol in deze Duits/Canadese prent. Een definitieve releasedatum voor de rest van de wereld is nog niet gekend. We weten wel dat de prent op 5 augustus 2011 in de Amerikaanse cinema's in première zal gaan. Hieronder alvast een voorstukje. J.H.