Joaquin Phoenix heeft al verschillende mooie acteerprestaties op zijn naam staan. Keizer Commodus in 'Gladiator', Johnny Cash in 'Walk The Line' en Theodore uit het vorig jaar verschenen 'Her' zijn maar een paar voorbeelden van de glansrollen die de acteur neerzette. De kans is groot dat hij Doc Sportello, de privédetective uit 'Inherent Vice', aan dat lijstje kan toevoegen. Het verhaal, dat gebaseerd is op de gelijknamige roman van Thomas Pynchon, speelt zich af in de jaren zeventig. Na een lange afwezigheid, duikt Sportello's ex-vriendin weer op met een idee. Ze is op dat moment de minnares van de steenrijke Mickey Wolfmann. Het plan is om hem te ontvoeren en in een psychiatrische instelling te steken.

Prettig weerzien

Voor de Amerikaanse regisseur Paul Thomas Anderson is het ongetwijfeld een prettig weerzien met Phoenix. De twee werkten vorig jaar al samen in het drama 'The Master', dat drie Oscarnominaties in de wacht sleepte. Voor de rest van de cast, doet hij beroep op andere bekende namen zoals Reese Witherspoon, Owen Wilson en Benicio Del Toro.

De film gaat op 4 oktober in première op het New York Film Festival.

Bekijk hieronder de trailer. (WH)

Joaquin Phoenix heeft al verschillende mooie acteerprestaties op zijn naam staan. Keizer Commodus in 'Gladiator', Johnny Cash in 'Walk The Line' en Theodore uit het vorig jaar verschenen 'Her' zijn maar een paar voorbeelden van de glansrollen die de acteur neerzette. De kans is groot dat hij Doc Sportello, de privédetective uit 'Inherent Vice', aan dat lijstje kan toevoegen. Het verhaal, dat gebaseerd is op de gelijknamige roman van Thomas Pynchon, speelt zich af in de jaren zeventig. Na een lange afwezigheid, duikt Sportello's ex-vriendin weer op met een idee. Ze is op dat moment de minnares van de steenrijke Mickey Wolfmann. Het plan is om hem te ontvoeren en in een psychiatrische instelling te steken.Prettig weerzienVoor de Amerikaanse regisseur Paul Thomas Anderson is het ongetwijfeld een prettig weerzien met Phoenix. De twee werkten vorig jaar al samen in het drama 'The Master', dat drie Oscarnominaties in de wacht sleepte. Voor de rest van de cast, doet hij beroep op andere bekende namen zoals Reese Witherspoon, Owen Wilson en Benicio Del Toro.De film gaat op 4 oktober in première op het New York Film Festival.Bekijk hieronder de trailer. (WH)