Noel Neill begon haar filmcarrière als Lois Lane in 1948 wanneer ze door de filmstudio Columbia Pictures overtuigd werd om mee te doen aan een serie films over een man uit de ruimte met bovenmenselijke kracht. Daarin speelde ze tegenover Kirk Alyn, de eerste superman op het witte doek.

Ze nam dezelfde rol van de journaliste Lois Lane op zich in de televisieserie The Adventures of Superman in de jaren 50'. Mede door de populariteit van het nieuwe medium werd zij via deze serie bekend bij het brede publiek. Georges Reeves speelde daarin de alien in blauw en rood, maar hij pleegde zelfmoord in 1959. Deze gebeurtenis was reden genoeg voor Neill om haar carrière te stoppen. (KB)

Noel Neill begon haar filmcarrière als Lois Lane in 1948 wanneer ze door de filmstudio Columbia Pictures overtuigd werd om mee te doen aan een serie films over een man uit de ruimte met bovenmenselijke kracht. Daarin speelde ze tegenover Kirk Alyn, de eerste superman op het witte doek.Ze nam dezelfde rol van de journaliste Lois Lane op zich in de televisieserie The Adventures of Superman in de jaren 50'. Mede door de populariteit van het nieuwe medium werd zij via deze serie bekend bij het brede publiek. Georges Reeves speelde daarin de alien in blauw en rood, maar hij pleegde zelfmoord in 1959. Deze gebeurtenis was reden genoeg voor Neill om haar carrière te stoppen. (KB)