Wat al enkele dagen in de lucht hing, is eindelijk bevestigd: 'The Shining' krijgt een prequel. 'Overlook Hotel' zal worden geschreven door Glen Mazzara. Hij was het brein achter 'The Walking Dead', maar verliet de zombieserie na het einde van het derde seizoen. De releasedatum van de film is nog niet bekend.

'The Shining' is een culthorrorfilm van Stanley Kubrick uit 1980. De film vertelt het verhaal van een inspiratieloze schrijver, die samen met zijn gezin, op een huis let, maar daar langzaamaan gek wordt. Het project is gebaseerd op het gelijknamige boek van thrillerauteur Stephen King. Bij zijn release werd 'The Shining' maar lauwtjes onthaald en het is de enige film van Stanley Kubricks negen films die geen Oscar- of Golden Globe-nominatie in de wacht kon slepen. (XVdL)

The Shining (1980)

Wat al enkele dagen in de lucht hing, is eindelijk bevestigd: 'The Shining' krijgt een prequel. 'Overlook Hotel' zal worden geschreven door Glen Mazzara. Hij was het brein achter 'The Walking Dead', maar verliet de zombieserie na het einde van het derde seizoen. De releasedatum van de film is nog niet bekend. 'The Shining' is een culthorrorfilm van Stanley Kubrick uit 1980. De film vertelt het verhaal van een inspiratieloze schrijver, die samen met zijn gezin, op een huis let, maar daar langzaamaan gek wordt. Het project is gebaseerd op het gelijknamige boek van thrillerauteur Stephen King. Bij zijn release werd 'The Shining' maar lauwtjes onthaald en het is de enige film van Stanley Kubricks negen films die geen Oscar- of Golden Globe-nominatie in de wacht kon slepen. (XVdL) The Shining (1980)