De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Michael Morpurgo, dat ook al in een toneelversie op de planken kwam in Broadway. 'War Horse' speelt zich af in Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog, en gaat over de vriendschap van een jongeman met een paard. De twee worden gescheiden, en het paard begint aan een reis doorheen het oorlogsgebied, om uiteindelijk in het 'No Man's Land' terecht te komen.

Spielberg wist een hele verzameling gelauwerde Britse acteurs te strikken voor zijn nieuwe film. Zo zien we onder meer Peter Mullan, David Thewlis en Benedict 'Sherlock Holmes' Cumberbatch in belangrijke rollen. De hoofdrol wordt vertolkt door nieuwkomer Jeremy Irvine.

Naar goeie gewoonte zijn zowat alle vaste Spielberg-medewerkers opnieuw van de partij. In de trailer horen we al nieuwe muziek van John Williams, en krijgen we prachtig camerawerk van Janusz Kamínski te zien. Het is op basis van de trailer wel duidelijk dat 'War Horse' opnieuw een echte grand cru moet worden, waarmee Spielberg een gooi zou kunnen doen naar een derde Oscar voor Beste regie. Die won hij al voor 'Schindler's List' en 'Saving Private Ryan'.

'War Horse' galoppeert rond Kerstmis de zalen in. (MD)

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Michael Morpurgo, dat ook al in een toneelversie op de planken kwam in Broadway. 'War Horse' speelt zich af in Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog, en gaat over de vriendschap van een jongeman met een paard. De twee worden gescheiden, en het paard begint aan een reis doorheen het oorlogsgebied, om uiteindelijk in het 'No Man's Land' terecht te komen. Spielberg wist een hele verzameling gelauwerde Britse acteurs te strikken voor zijn nieuwe film. Zo zien we onder meer Peter Mullan, David Thewlis en Benedict 'Sherlock Holmes' Cumberbatch in belangrijke rollen. De hoofdrol wordt vertolkt door nieuwkomer Jeremy Irvine. Naar goeie gewoonte zijn zowat alle vaste Spielberg-medewerkers opnieuw van de partij. In de trailer horen we al nieuwe muziek van John Williams, en krijgen we prachtig camerawerk van Janusz Kamínski te zien. Het is op basis van de trailer wel duidelijk dat 'War Horse' opnieuw een echte grand cru moet worden, waarmee Spielberg een gooi zou kunnen doen naar een derde Oscar voor Beste regie. Die won hij al voor 'Schindler's List' en 'Saving Private Ryan'. 'War Horse' galoppeert rond Kerstmis de zalen in. (MD)