Deze politiekomedie met als bekendste koppen Will Ferrell, Samuel L. Jackson en Eva Mendes gaat over twee saaie detectives die heel erg opkijken naar de explosieve topflikken van het korps. Ze willen in hun voetsporen treden en de gevaarlijkste bandieten op de hielen zitten met grote wapens. Helaas loopt dat niet van een leien dakje.

De Disney-Pixarfilm 'Toy Story 3' mocht de prijs voor beste animatiekomedie in ontvangst nemen. Beste acteerprestaties waren door Zack Galifianakis in 'Dinner for Schmucks' en Tina Fey in 'Date Night'.

Omdat komedies zelden in de prijzen vallen op grote filmfestivals als Cannes, Berlijn, de Oscars of de Golden Globes, kwamen MTV en Comedy Central op het idee om aparte awards uit te reiken voor het komediegenre in de filmwereld.

De meningen in Hollywood zijn verdeeld over het nut van Comedy Awards. Sommigen vinden dat er wel genoeg aandacht aan komedies wordt besteed op de grote festivals. Of er ook volgend jaar Comedy Awards worden uitgereikt, moet nog blijken.

Julie Herreman

Deze politiekomedie met als bekendste koppen Will Ferrell, Samuel L. Jackson en Eva Mendes gaat over twee saaie detectives die heel erg opkijken naar de explosieve topflikken van het korps. Ze willen in hun voetsporen treden en de gevaarlijkste bandieten op de hielen zitten met grote wapens. Helaas loopt dat niet van een leien dakje. De Disney-Pixarfilm 'Toy Story 3' mocht de prijs voor beste animatiekomedie in ontvangst nemen. Beste acteerprestaties waren door Zack Galifianakis in 'Dinner for Schmucks' en Tina Fey in 'Date Night'. Omdat komedies zelden in de prijzen vallen op grote filmfestivals als Cannes, Berlijn, de Oscars of de Golden Globes, kwamen MTV en Comedy Central op het idee om aparte awards uit te reiken voor het komediegenre in de filmwereld. De meningen in Hollywood zijn verdeeld over het nut van Comedy Awards. Sommigen vinden dat er wel genoeg aandacht aan komedies wordt besteed op de grote festivals. Of er ook volgend jaar Comedy Awards worden uitgereikt, moet nog blijken. Julie Herreman