Het bijna vijf uur durende kostuumdrama Mystérios de Lisboa vertelt het verhaal van het weesjongetje Pedro die op zoek gaat naar zijn roots. Al snel komen ook andere personages als de jaloerse gravin en de rijke zakenman opdraven. De kijker wordt van Portugal naar Frankrijk, Italië en Brazilië gesleurd, terwijl complotten en intriges schering en inslag zijn. Op een gegeven moment vallen de puzzelstukjes in elkaar en blijkt dat het lot van alle personages op een of andere manier verbonden zijn met dat van Pedro.

De Frans-Chileense regisseur heeft meer dan 115 films op zijn naam staan die veelal bestempeld werden als excentriek en eigenzinnig. Hij werkte met grote namen als John Malkovich, Marcello Mastroianni en Cathérine Deneuve. Ruiz werd in Chili geboren maar moest zijn land ontvluchten toen dictator Pinochet aan de macht kwam. Hij verhuisde naar Frankrijk waar hij in Parijs deze zomer het leven liet. Hij had een zeldzame levertumor. Een 'simpele' longontsteking heeft hem de das omgedaan.

Mysteries of Lisbon/Mystérios de Lisboa wordt op 12 oktober 2011 in KASKCinema om 17 uur vertoond. Op 15 oktober 2011 zal de 272 minuten durende film ook in de Studioskoop spelen om 17 uur. (JH)

Laat u zich alvast verleiden door deze trailer.

Het bijna vijf uur durende kostuumdrama Mystérios de Lisboa vertelt het verhaal van het weesjongetje Pedro die op zoek gaat naar zijn roots. Al snel komen ook andere personages als de jaloerse gravin en de rijke zakenman opdraven. De kijker wordt van Portugal naar Frankrijk, Italië en Brazilië gesleurd, terwijl complotten en intriges schering en inslag zijn. Op een gegeven moment vallen de puzzelstukjes in elkaar en blijkt dat het lot van alle personages op een of andere manier verbonden zijn met dat van Pedro. De Frans-Chileense regisseur heeft meer dan 115 films op zijn naam staan die veelal bestempeld werden als excentriek en eigenzinnig. Hij werkte met grote namen als John Malkovich, Marcello Mastroianni en Cathérine Deneuve. Ruiz werd in Chili geboren maar moest zijn land ontvluchten toen dictator Pinochet aan de macht kwam. Hij verhuisde naar Frankrijk waar hij in Parijs deze zomer het leven liet. Hij had een zeldzame levertumor. Een 'simpele' longontsteking heeft hem de das omgedaan. Mysteries of Lisbon/Mystérios de Lisboa wordt op 12 oktober 2011 in KASKCinema om 17 uur vertoond. Op 15 oktober 2011 zal de 272 minuten durende film ook in de Studioskoop spelen om 17 uur. (JH) Laat u zich alvast verleiden door deze trailer.