Plot: Richard Sherman (Tom Ewell) verblijft alleen in New York terwijl zijn vrouw en zoon de zomer aan zee doorbrengen. Eenmaal alleen thuis slaat Sherman's fantasie op hol wanneer er een aantrekkelijke blondine ('The Girl' - Marilyn Monroe) boven zijn flat komt wonnen. De theorie over mannen die vreemd gaan in het zevende jaar van hun huwelijk blijft ook door zijn hoofd spoken. Stilaan neemt Sherman's fantasie het van hem over...

Ook The Seven Year Itch is gebaseerd op een gelijknamig toneelstuk. Monroe werd voor haar rol genomineerd voor Beste Actrice bij de BAFTA-awards. Ze schreef geschiedenis met de iconische scène waar ze meerdere malen boven een ventilatierooster gaat staan en haar witte jurk opwaait. De beroemde jurk ontworpen door William Travilla werd in 2011 verkocht voor 3.9 miljoen euro. (JV/LK)

Plot: Richard Sherman (Tom Ewell) verblijft alleen in New York terwijl zijn vrouw en zoon de zomer aan zee doorbrengen. Eenmaal alleen thuis slaat Sherman's fantasie op hol wanneer er een aantrekkelijke blondine ('The Girl' - Marilyn Monroe) boven zijn flat komt wonnen. De theorie over mannen die vreemd gaan in het zevende jaar van hun huwelijk blijft ook door zijn hoofd spoken. Stilaan neemt Sherman's fantasie het van hem over... Ook The Seven Year Itch is gebaseerd op een gelijknamig toneelstuk. Monroe werd voor haar rol genomineerd voor Beste Actrice bij de BAFTA-awards. Ze schreef geschiedenis met de iconische scène waar ze meerdere malen boven een ventilatierooster gaat staan en haar witte jurk opwaait. De beroemde jurk ontworpen door William Travilla werd in 2011 verkocht voor 3.9 miljoen euro. (JV/LK)