Plot: Jerry (Jack Lemmon) en Joe (Tony Curtis) zijn twee muzikanten die tijdens de drooglegging getuige zijn van een afrekening binnen de maffia van Chicago. Ze slaan op de vlucht en besluiten onder te duiken door zich als vrouwen te verkleden. Op die manier vervoegen ze zich als bassist en saxofonist in een vrouwelijke muziekgroep. Al snel stapelen de problemen zich op wanneer zangeres Sugar Kane (Marilyn Monroe), het hoofd van Joe op hol brengt en Jerry de aandacht van een miljonair (Joe E. Brown) trekt.

Volgens critici is 'Some Like It Hot' de beste screwball comedy uit de filmgeschiedenis en tevens Monroe's beste film. Regisseur Billy Wilder werkte al met Monroe samen voor The Seven Year Itch en kent ondertussen de grillen van de actrice. Monroe komt vaak te laat op de set en vergeet haar teksten. Tijdens het draaien van de film komt ze erachter dat ze zwanger is maar opnieuw krijgt ze een miskraam. Haar tweede in twee jaar tijd. (JV/LK)

Plot: Jerry (Jack Lemmon) en Joe (Tony Curtis) zijn twee muzikanten die tijdens de drooglegging getuige zijn van een afrekening binnen de maffia van Chicago. Ze slaan op de vlucht en besluiten onder te duiken door zich als vrouwen te verkleden. Op die manier vervoegen ze zich als bassist en saxofonist in een vrouwelijke muziekgroep. Al snel stapelen de problemen zich op wanneer zangeres Sugar Kane (Marilyn Monroe), het hoofd van Joe op hol brengt en Jerry de aandacht van een miljonair (Joe E. Brown) trekt. Volgens critici is 'Some Like It Hot' de beste screwball comedy uit de filmgeschiedenis en tevens Monroe's beste film. Regisseur Billy Wilder werkte al met Monroe samen voor The Seven Year Itch en kent ondertussen de grillen van de actrice. Monroe komt vaak te laat op de set en vergeet haar teksten. Tijdens het draaien van de film komt ze erachter dat ze zwanger is maar opnieuw krijgt ze een miskraam. Haar tweede in twee jaar tijd. (JV/LK)