Het is de eerste maal dat in een 'gewone' editie van het festival Vlaamse films worden vertoond. Gust Van den Berghes tweede speelfilm 'Blue Bird', dat gebaseerd is op 'L'oiseau blue' van Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck, is geselecteerd voor het 'Another View'-programma. Het speelfilmdebuut van Michaël R. Roskam 'Rundskop' over de Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille (Matthias Schoenaerts) zal worden vertoond in het Horizons-onderdeel. 'Adem' van Hans Van Nuffel is tot slot, zoals eerder al bekend was gemaakt, geselecteerd voor Variety's 'Ten Euro Directors to Watch', een onderdeel van het festival dat Europees talent in de kijker zet.

De 46ste editie van het filmfestival in Karlovy Vary vindt plaats van 1 tot en met 9 juli. Vorig jaar gaf het festival onder meer aandacht aan de Belgische films 'Lost persons area', 'My queen Karo' en 'A perfect match'.

(NM)

Het is de eerste maal dat in een 'gewone' editie van het festival Vlaamse films worden vertoond. Gust Van den Berghes tweede speelfilm 'Blue Bird', dat gebaseerd is op 'L'oiseau blue' van Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck, is geselecteerd voor het 'Another View'-programma. Het speelfilmdebuut van Michaël R. Roskam 'Rundskop' over de Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille (Matthias Schoenaerts) zal worden vertoond in het Horizons-onderdeel. 'Adem' van Hans Van Nuffel is tot slot, zoals eerder al bekend was gemaakt, geselecteerd voor Variety's 'Ten Euro Directors to Watch', een onderdeel van het festival dat Europees talent in de kijker zet. De 46ste editie van het filmfestival in Karlovy Vary vindt plaats van 1 tot en met 9 juli. Vorig jaar gaf het festival onder meer aandacht aan de Belgische films 'Lost persons area', 'My queen Karo' en 'A perfect match'. (NM)