Zo ziet u nog eens iets van de wereld zonder CO2 uit te stoten

/
© /

U hoeft geen vliegreis te boeken om animatie van over heel de planeet te zien. Anima focust dit jaar op tekenfilms uit Japan en het Verenigd Koninkrijk en die landen zijn toch te koud, te ver, te eurosceptisch of te radioactief om nog echt gezellig te zijn.

Bovendien heeft recent onderzoek aangetoond dat honderd bioscoopbezoekers samen een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan één mens die thuis voor zijn tv zit.

Zo ziet u nog eens iets van de wereld zonder krijsende kinderen op de achterbank

/
© /

Want die dropt u gewoon in een peuter- of kleutervertoning, waarin zij kunnen genieten van Deense insectenavonturen (Mini en de muggen), Zuid-Amerikaanse en Engelse boerderijdieren (Shaun the Sheep: The Farmer's Llama's) of Franse trekvogels met grote dromen (Gus).

Zelf kunt u dan opteren voor het volwassener werk. Lees: Poolse kunstenaars die zich aansluiten bij Afghaanse moedjahedien (La montagne magique) of klassieke dystopische cyberpunk (Akira). En kenners weten dat 'klassieke dystopische cyberpunk' gewoon Japans is voor 'buitenissige geweldorgieën'.

Zo ziet u nog eens iets van de wereld zonder luidruchtige landgenoten

/
© /

Dat er géén landgenoten in de zaal zullen zitten, willen de organisatoren van Anima niet beloven. Wel dat ze heel erg stil zullen zijn omdat ze met stomheid geslagen naar de intens ontroerende stop-motion van Charlie Kaufmans Anomalisa zitten te kijken, of naar de uitgepuurde esthetiek van Jan Bultheels Cafard, de kleurrijke 3D van Vincent Kesteloots Robinson Crusoe of de verbluffende droomsequenties uit Roger Allers' Kahlil Gibran's The Prophet. De gemiddelde reis rond de wereld kost 10.000 euro. Een ticketje voor Anima amper 8.

Anima vindt plaats van 5 tot 14 februari.

U hoeft geen vliegreis te boeken om animatie van over heel de planeet te zien. Anima focust dit jaar op tekenfilms uit Japan en het Verenigd Koninkrijk en die landen zijn toch te koud, te ver, te eurosceptisch of te radioactief om nog echt gezellig te zijn. Bovendien heeft recent onderzoek aangetoond dat honderd bioscoopbezoekers samen een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan één mens die thuis voor zijn tv zit. Want die dropt u gewoon in een peuter- of kleutervertoning, waarin zij kunnen genieten van Deense insectenavonturen (Mini en de muggen), Zuid-Amerikaanse en Engelse boerderijdieren (Shaun the Sheep: The Farmer's Llama's) of Franse trekvogels met grote dromen (Gus). Zelf kunt u dan opteren voor het volwassener werk. Lees: Poolse kunstenaars die zich aansluiten bij Afghaanse moedjahedien (La montagne magique) of klassieke dystopische cyberpunk (Akira). En kenners weten dat 'klassieke dystopische cyberpunk' gewoon Japans is voor 'buitenissige geweldorgieën'.Dat er géén landgenoten in de zaal zullen zitten, willen de organisatoren van Anima niet beloven. Wel dat ze heel erg stil zullen zijn omdat ze met stomheid geslagen naar de intens ontroerende stop-motion van Charlie Kaufmans Anomalisa zitten te kijken, of naar de uitgepuurde esthetiek van Jan Bultheels Cafard, de kleurrijke 3D van Vincent Kesteloots Robinson Crusoe of de verbluffende droomsequenties uit Roger Allers' Kahlil Gibran's The Prophet. De gemiddelde reis rond de wereld kost 10.000 euro. Een ticketje voor Anima amper 8. Anima vindt plaats van 5 tot 14 februari.