'Le Ciel Flamand' wordt in Göteborg voorgesteld binnen New Voices, een verzameling films van debuterende regisseurs op zoek naar nieuwe tendensen. De tweede film van regisseur Peter Monsaert zoomt in op de levens van drie generaties vrouwen wiens leven op de helling komt te staan na een dramatische wending.

'Home' en 'King of the Belgians' maken hun opwachting binnen de sectie Five Continents, dat het festivalpubliek via een selectie wereldcinema op ontdekkingstocht wil meenemen doorheen alle uithoeken van de wereld.

'Noces' van Stephan Streker werd opgenomen binnen het luik Festivalfavorieten en gaat over een meisje van Pakistaanse origine dat tussen twee culturen leeft. 'Layla M.', over een radicaliserend Nederlands meisje met Marokkaanse roots, is uitgenodigd voor het focusprogramma Goden en Mensen. 'Toen mijn vader een struik werd' wordt vertoond tijdens het Lilla Filmfestival. Dit subevenement gericht op kinder- en jeugdfilms vindt jaarlijks plaats aan de vooravond van het Göteborg International Filmfestival.

Tot slot worden tijdens de komende editie de gebroeders Dardenne gelauwerd met de Honorary Dragon Award, een bekroning voor hun ganse oeuvre.

'Le Ciel Flamand' wordt in Göteborg voorgesteld binnen New Voices, een verzameling films van debuterende regisseurs op zoek naar nieuwe tendensen. De tweede film van regisseur Peter Monsaert zoomt in op de levens van drie generaties vrouwen wiens leven op de helling komt te staan na een dramatische wending. 'Home' en 'King of the Belgians' maken hun opwachting binnen de sectie Five Continents, dat het festivalpubliek via een selectie wereldcinema op ontdekkingstocht wil meenemen doorheen alle uithoeken van de wereld.'Noces' van Stephan Streker werd opgenomen binnen het luik Festivalfavorieten en gaat over een meisje van Pakistaanse origine dat tussen twee culturen leeft. 'Layla M.', over een radicaliserend Nederlands meisje met Marokkaanse roots, is uitgenodigd voor het focusprogramma Goden en Mensen. 'Toen mijn vader een struik werd' wordt vertoond tijdens het Lilla Filmfestival. Dit subevenement gericht op kinder- en jeugdfilms vindt jaarlijks plaats aan de vooravond van het Göteborg International Filmfestival. Tot slot worden tijdens de komende editie de gebroeders Dardenne gelauwerd met de Honorary Dragon Award, een bekroning voor hun ganse oeuvre.