Filmstudio DreamWorks Animations staat bekend om zijn vlekkeloze reputatie. Met films als Shrek, Kung Fu Panda en How To Train Your Dragon heeft de animatiestudio een aardig palmares opgebouwd. Wereldwijd hebben de films van DreamWorks meer dan tien miljard dollar opgebracht. Vier van hun films - Shrek 2, Shrek The Third, Shrek Forever After en Madagascar 3: Europe's Most Wanted - staan zelfs in de lijst van de 50 meest lucratieve films ooit. Maar die periode van succes wordt nu overschaduwd door het falen van Rise Of The Guardians.

Het 3D-animatieavontuur Rise Of The Guardians had het begin van een nieuwe filmreeks moeten zijn. De film, gebaseerd op de boeken van William Joyce, gaat over de avonturen van grote kinderhelden als de Paashaas, de Kerstman en de Tandenfee. De prent kostte 145 miljoen om te maken, en bracht 'amper' 302 miljoen dollar op, een peulenschil vergeleken met de 919 miljoen dollar waarop Shrek 2 in 2004 aftikte.

Het totale verlies van de studio kwam uit op 36,4 miljoen dollar. Aangezien DreamWorks in 2011 nog 86,8 miljoen dollar winst maakte, is dit een bittere pil om te slikken. Om het verlies te compenseren, gaat DreamWorks snoeien in het personeelsbestand. In totaal staan er 350 jobs op de helling. Officieel worden de werknemers ontslagen "als deel van een groter plan om de concurrentiekracht in de verzadigde markt van familiefilms te verbeteren". (TR)

Filmstudio DreamWorks Animations staat bekend om zijn vlekkeloze reputatie. Met films als Shrek, Kung Fu Panda en How To Train Your Dragon heeft de animatiestudio een aardig palmares opgebouwd. Wereldwijd hebben de films van DreamWorks meer dan tien miljard dollar opgebracht. Vier van hun films - Shrek 2, Shrek The Third, Shrek Forever After en Madagascar 3: Europe's Most Wanted - staan zelfs in de lijst van de 50 meest lucratieve films ooit. Maar die periode van succes wordt nu overschaduwd door het falen van Rise Of The Guardians. Het 3D-animatieavontuur Rise Of The Guardians had het begin van een nieuwe filmreeks moeten zijn. De film, gebaseerd op de boeken van William Joyce, gaat over de avonturen van grote kinderhelden als de Paashaas, de Kerstman en de Tandenfee. De prent kostte 145 miljoen om te maken, en bracht 'amper' 302 miljoen dollar op, een peulenschil vergeleken met de 919 miljoen dollar waarop Shrek 2 in 2004 aftikte. Het totale verlies van de studio kwam uit op 36,4 miljoen dollar. Aangezien DreamWorks in 2011 nog 86,8 miljoen dollar winst maakte, is dit een bittere pil om te slikken. Om het verlies te compenseren, gaat DreamWorks snoeien in het personeelsbestand. In totaal staan er 350 jobs op de helling. Officieel worden de werknemers ontslagen "als deel van een groter plan om de concurrentiekracht in de verzadigde markt van familiefilms te verbeteren". (TR)