Dood van een schaduw is tijdens het Leeds International Film Festival door het publiek verkozen tot winnaar van de Zilveren Meliès-competitie. De kortfilm komt hierdoor in aanmerking voor de Meliès d'Or die volgend jaar uitgereikt wordt in Sitges.

Regisseur Tom Van Avermaet draagt de prijs op aan Wouter Lismont, de setfotograaf van Dood van een schaduw die eind vorige week om het leven kwam tijdens een verkeersongeval.

'Het is met een dubbel gevoel dat ik deze prijs aanvaard', laat Tom Van Avermaet weten vanuit Leeds. 'Aan de ene kant ben ik erg blij dat de film opnieuw een prestigieuze prijs aan zijn palmares kan toevoegen, aan de andere kant zit ik met een droef gevoel omwille van het verlies van één van onze medewerkers, setfotograaf Wouter Lismont. We ontvingen de prijs op de dag dat Wouter 30 zou zijn geworden en het doet je als filmmaker en als mens toch wel even stilstaan bij de dingen. Ik draag deze prijs daarom op ter ere van Wouter; mijn gedachten zijn nu bij zijn vrienden en familie in deze donkere tijden.'

Tom Van Avermaet werd in Leeds uitgenodigd als jurylid voor de Short Film City-competities waaronder de Oscar-kwalificerende secties Louis le Prince en World Animation. 'Dood van een schaduw' maakte ook deel uit van de Zilveren Mélies kortfilmcompetitie die binnen het Fanomenon-luik vertoond werd.

Fanomenon biedt onderdak aan cultfilms en fantastische cinema en combineert in haar programmatie telkens nieuwe genrefilms, publiekslievelingen en klassiekers en organiseert ook horrormarathons en events.

De Meliès-competitie werd in het leven geroepen door 22 fantastische filmfestivals in 15 Europese landen, met als doel om de Europese fantastische film wereldwijd te promoten. De uitreiking van de Mélies d'Or zal plaatsvinden tijdens het Internationaal Filmfestival van Sitges in oktober 2014. (DB)

Dood van een schaduw is tijdens het Leeds International Film Festival door het publiek verkozen tot winnaar van de Zilveren Meliès-competitie. De kortfilm komt hierdoor in aanmerking voor de Meliès d'Or die volgend jaar uitgereikt wordt in Sitges. Regisseur Tom Van Avermaet draagt de prijs op aan Wouter Lismont, de setfotograaf van Dood van een schaduw die eind vorige week om het leven kwam tijdens een verkeersongeval. 'Het is met een dubbel gevoel dat ik deze prijs aanvaard', laat Tom Van Avermaet weten vanuit Leeds. 'Aan de ene kant ben ik erg blij dat de film opnieuw een prestigieuze prijs aan zijn palmares kan toevoegen, aan de andere kant zit ik met een droef gevoel omwille van het verlies van één van onze medewerkers, setfotograaf Wouter Lismont. We ontvingen de prijs op de dag dat Wouter 30 zou zijn geworden en het doet je als filmmaker en als mens toch wel even stilstaan bij de dingen. Ik draag deze prijs daarom op ter ere van Wouter; mijn gedachten zijn nu bij zijn vrienden en familie in deze donkere tijden.' Tom Van Avermaet werd in Leeds uitgenodigd als jurylid voor de Short Film City-competities waaronder de Oscar-kwalificerende secties Louis le Prince en World Animation. 'Dood van een schaduw' maakte ook deel uit van de Zilveren Mélies kortfilmcompetitie die binnen het Fanomenon-luik vertoond werd. Fanomenon biedt onderdak aan cultfilms en fantastische cinema en combineert in haar programmatie telkens nieuwe genrefilms, publiekslievelingen en klassiekers en organiseert ook horrormarathons en events. De Meliès-competitie werd in het leven geroepen door 22 fantastische filmfestivals in 15 Europese landen, met als doel om de Europese fantastische film wereldwijd te promoten. De uitreiking van de Mélies d'Or zal plaatsvinden tijdens het Internationaal Filmfestival van Sitges in oktober 2014. (DB)