The Nightmare

Docuhorror: het bestaat.

Regisseur Rodney Ascher interviewt acht mensen met slaapverlamming en probeert hun hyperrealistische nachtmerries te recreëren voor de camera. Het engste wat u dit jaar op Docville mag verwachten. Wat u ook doet, val niet in slaap.

Brothers

Boyhood in het echt.

De Noorse cineaste Aslaug Holm volgde acht jaar lang met de camera hoe haar twee zonen opgroeien en puurde er een verhaal over dromen, vallen, opstaan en broederliefde uit. Het is, kortom, onmogelijk om níét aan Boyhood te denken tijdens deze film, maar Brothers doorstaat de vergelijking met verve.

Finders Keepers

De docu die u het hardst zal doen lachen.

Een man vindt een opgezet, geamputeerd been in een tweedehands barbecue. De eigenaar vraagt zijn been terug. De koper weigert. Wat volgt, is 1 uur en 22 minuten ongeloof, absurdisme en waanzin, met in de hoofdrollen twee fantastische personages en één been.

Truth or Consequences

De Belgische tip.

Geen pseudo-intellectuele filmtitel, wél de naam van een stadje in New Mexico dat zich in 1950 naar een radioprogramma hernoemde om een wedstrijd te winnen. Grappig voor één dag, minder hilarisch 66 jaar later. Selfmade documentairemaker Sam Ostyn trok ernaartoe om de mystiek en charme van de American way of life vast te leggen.

Life, Animated

U zult ontroerd zijn.

Tot zijn vierde zegt de autistische Owen geen woord. Dan spreekt hij ineens in volzinnen. Volzinnen uit Aladdin, Peter Pan en De kleine zeemeermin meer bepaald: de kleuter drukt zich uitsluitend uit in citaten uit Disneyfilms. Won de regieprijs op het jongste Sundancefestival - en terecht.

Star Men

Sterren kijken op groot scherm.

Onderdeel van Space Is the Place, een docureeks over de ruimte. Vier astronomen op leeftijd ondernemen een roadtrip door het Amerikaanse zuidwesten om vijftig jaar onderzoek en vriendschap te vieren, maar het zijn vooral de shots van de sterrenhemel die de show stelen.

The Nightmare Docuhorror: het bestaat. Regisseur Rodney Ascher interviewt acht mensen met slaapverlamming en probeert hun hyperrealistische nachtmerries te recreëren voor de camera. Het engste wat u dit jaar op Docville mag verwachten. Wat u ook doet, val niet in slaap. BrothersBoyhood in het echt. De Noorse cineaste Aslaug Holm volgde acht jaar lang met de camera hoe haar twee zonen opgroeien en puurde er een verhaal over dromen, vallen, opstaan en broederliefde uit. Het is, kortom, onmogelijk om níét aan Boyhood te denken tijdens deze film, maar Brothers doorstaat de vergelijking met verve. Finders KeepersDe docu die u het hardst zal doen lachen. Een man vindt een opgezet, geamputeerd been in een tweedehands barbecue. De eigenaar vraagt zijn been terug. De koper weigert. Wat volgt, is 1 uur en 22 minuten ongeloof, absurdisme en waanzin, met in de hoofdrollen twee fantastische personages en één been. Truth or ConsequencesDe Belgische tip. Geen pseudo-intellectuele filmtitel, wél de naam van een stadje in New Mexico dat zich in 1950 naar een radioprogramma hernoemde om een wedstrijd te winnen. Grappig voor één dag, minder hilarisch 66 jaar later. Selfmade documentairemaker Sam Ostyn trok ernaartoe om de mystiek en charme van de American way of life vast te leggen. Life, AnimatedU zult ontroerd zijn. Tot zijn vierde zegt de autistische Owen geen woord. Dan spreekt hij ineens in volzinnen. Volzinnen uit Aladdin, Peter Pan en De kleine zeemeermin meer bepaald: de kleuter drukt zich uitsluitend uit in citaten uit Disneyfilms. Won de regieprijs op het jongste Sundancefestival - en terecht. Star MenSterren kijken op groot scherm. Onderdeel van Space Is the Place, een docureeks over de ruimte. Vier astronomen op leeftijd ondernemen een roadtrip door het Amerikaanse zuidwesten om vijftig jaar onderzoek en vriendschap te vieren, maar het zijn vooral de shots van de sterrenhemel die de show stelen.