The Lion King', het hyperpopulaire savanneavontuur over de leeuwenwelp Simba, zal te zien zijn in een versie met levensechte mensen en dieren. Jon Favreau gaat de live-actionfilm regisseren met de nieuwste technieken. De Amerikaan, die ook The Jungle Book bewerkte met moderne magie, maakte woensdag zijn 'project' zelf bekend met een tweet. Even later bevestigde Walt Disney Studios het nieuws in een persbericht. Een releasedatum werd nog niet gecommuniceerd.

Het is niet de eerste keer dat Disney in zijn eigen archief grabbelt, op zoek naar inspiratie voor een nieuw project. Eerder kwam de filmmaatschappij op de proppen met 'Cinderella', een reële versie van Assepoester, en in 2014 gaf actrice Angelina Jolie gestalte aan de booswicht 'Maleficent' uit het klassieke Doornroosje -verhaal. Volgend jaar verschijnt de upgedate versie van 'Beauty and the beast' in de zalen, met Emma Watson in de hoofdrol. (DB)

The Lion King', het hyperpopulaire savanneavontuur over de leeuwenwelp Simba, zal te zien zijn in een versie met levensechte mensen en dieren. Jon Favreau gaat de live-actionfilm regisseren met de nieuwste technieken. De Amerikaan, die ook The Jungle Book bewerkte met moderne magie, maakte woensdag zijn 'project' zelf bekend met een tweet. Even later bevestigde Walt Disney Studios het nieuws in een persbericht. Een releasedatum werd nog niet gecommuniceerd.Het is niet de eerste keer dat Disney in zijn eigen archief grabbelt, op zoek naar inspiratie voor een nieuw project. Eerder kwam de filmmaatschappij op de proppen met 'Cinderella', een reële versie van Assepoester, en in 2014 gaf actrice Angelina Jolie gestalte aan de booswicht 'Maleficent' uit het klassieke Doornroosje -verhaal. Volgend jaar verschijnt de upgedate versie van 'Beauty and the beast' in de zalen, met Emma Watson in de hoofdrol. (DB)