Eerder kocht de Amerikaanse entertainmentgigant Disney voor 3 miljard euro Lucasfilm op, het bedrijf van George Lucas, de bedenker van 'Star Wars'. Nu Disney de rechten van de serie volledig in handen heeft, zijn ze heel wat van plan met de populaire 'Star Wars'-reeks.

CEO Bob Iger liet weten dat Disney niet alleen een reeks van 3 nieuwe films gaat maken, waarvan de eerste, 'Star Wars VII', geregisseerd zal worden door J.J. Abrams, Disney werkt ook aan enkele spin-off films. Die zullen buiten de reguliere saga vallen en focussen op één personage.

'Star Wars VII, VIII en IX worden vanaf de zomer van 2015 in een periode van zes jaar uitgebracht, in die periode brengen we ook andere Star Wars-films uit', zei hij tijdens een gesprek op de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Lawrence Kasdan ('The Empire Strikes Back') en Simon Kinberg zouden de scenario's van Star Wars VIII en IX voor hun rekening nemen. Het is echter nog niet bekend welke personages aan bod zullen komen. (RDM/DB)

Eerder kocht de Amerikaanse entertainmentgigant Disney voor 3 miljard euro Lucasfilm op, het bedrijf van George Lucas, de bedenker van 'Star Wars'. Nu Disney de rechten van de serie volledig in handen heeft, zijn ze heel wat van plan met de populaire 'Star Wars'-reeks. CEO Bob Iger liet weten dat Disney niet alleen een reeks van 3 nieuwe films gaat maken, waarvan de eerste, 'Star Wars VII', geregisseerd zal worden door J.J. Abrams, Disney werkt ook aan enkele spin-off films. Die zullen buiten de reguliere saga vallen en focussen op één personage. 'Star Wars VII, VIII en IX worden vanaf de zomer van 2015 in een periode van zes jaar uitgebracht, in die periode brengen we ook andere Star Wars-films uit', zei hij tijdens een gesprek op de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Lawrence Kasdan ('The Empire Strikes Back') en Simon Kinberg zouden de scenario's van Star Wars VIII en IX voor hun rekening nemen. Het is echter nog niet bekend welke personages aan bod zullen komen. (RDM/DB)