Pat Derby, de dierentrainster van tv-series 'Daktari', 'Lassie' en 'Flipper' is overleden op 69-jarige leeftijd. Dat meldt de vereniging voor dierenrechten die ze zelf leidde.

Derby werkte in de jaren 60 en 70 als dierentrainster mee aan de populaire series rond de hond Lassie en de dolfijn Flipper. Daarnaast was ze ook betrokken bij 'Daktari', een reels over een dierenarts in Afrika.

Na haar carrière bij deze populaire tv-series, zette ze zich in voor de rechten van dieren en richtte ze de vereniging Performing Animal Welfare Society (PAWS) op.
In 1976 kaartte Derby de slechte behandeling van dieren in films en tv-series aan in haar autobiografie.

Pat Derby, de dierentrainster van tv-series 'Daktari', 'Lassie' en 'Flipper' is overleden op 69-jarige leeftijd. Dat meldt de vereniging voor dierenrechten die ze zelf leidde. Derby werkte in de jaren 60 en 70 als dierentrainster mee aan de populaire series rond de hond Lassie en de dolfijn Flipper. Daarnaast was ze ook betrokken bij 'Daktari', een reels over een dierenarts in Afrika. Na haar carrière bij deze populaire tv-series, zette ze zich in voor de rechten van dieren en richtte ze de vereniging Performing Animal Welfare Society (PAWS) op. In 1976 kaartte Derby de slechte behandeling van dieren in films en tv-series aan in haar autobiografie.