'The Great Gatsby' is gebaseerd op de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald uit 1925. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de roaring twenties, toen zowel losbandigheid als de drooglegging hoogtij vierden. Tobey Maguire speelt een net afgestudeerde jongeman en oorlogsveteraan die zijn intrek neemt in een zomerhuisje naast de residentie van de mysterieuze Gatsby(Leonardo DiCaprio). Voor hij het weet wordt hij in de exuberante leefwereld van Gatsby en de emotioneel gehavende Daisy (Carey Mulligan) getrokken.

De regiestoel wordt bevolkt door Baz Luhrmann, die hoofdzakelijk bekend is van visuele extravaganza als 'Moulin Rouge' en 'Australia'. Het is al de vierde poging om Fitzgeralds wereld aan overdaad naar het grote doek te vertalen. De bekendste poging is die uit 1974 met Robert Redford en Mia Farrow.

Vanaf 2 januari 2013 in de zalen. (JVDV)

'The Great Gatsby' is gebaseerd op de gelijknamige roman van F. Scott Fitzgerald uit 1925. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de roaring twenties, toen zowel losbandigheid als de drooglegging hoogtij vierden. Tobey Maguire speelt een net afgestudeerde jongeman en oorlogsveteraan die zijn intrek neemt in een zomerhuisje naast de residentie van de mysterieuze Gatsby(Leonardo DiCaprio). Voor hij het weet wordt hij in de exuberante leefwereld van Gatsby en de emotioneel gehavende Daisy (Carey Mulligan) getrokken. De regiestoel wordt bevolkt door Baz Luhrmann, die hoofdzakelijk bekend is van visuele extravaganza als 'Moulin Rouge' en 'Australia'. Het is al de vierde poging om Fitzgeralds wereld aan overdaad naar het grote doek te vertalen. De bekendste poging is die uit 1974 met Robert Redford en Mia Farrow. Vanaf 2 januari 2013 in de zalen. (JVDV)