Furious 7

Horrorregisseur James Wan diept de succesformule van de bolidereeks rond Vin Diesel nog wat verder uit. In de afscheidsrace van de overleden Paul Walker scheuren rammelkasten dit keer door skyscrapers en krijgt Diesel met Jason Statham een minstens even behaarde vijand tegenover zich.

Jurassic World

Veertien jaar nadat het dinosauruspark zijn deuren sloot zijn de Velociraptors en Tyrannosaurussen terug. Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt is de dinojager van dienst in het vierde deel van de avontuurlijk sciencefictionreeks.

Tomorrowland

Ook Disney komt later dit jaar met een sci-fi avontuur op de proppen. Britt Robertson, George Clooney en Hugh - Dr. House - Laurie vertolken de hoofdrollen. Brad Bird, die eerder al de Pixarprenten The Incredibles en Ratatouille inblikte, regisseert. In België krijgt de film de naam 'Disney Project T', om enige verwarring met een Booms dancefestival te vermijden.

Ted 2

Seth MacFarlane kruipt opnieuw in de pluchen huid van zijn vuilgebekt alter ego. Mark Wahlberg is wederom de beste maat van Ted, terwijl ook Morgan Freeman, Amanda Seyfried en Liam Neeson bij de cast gesleurd werden.

Terminator: Genisys

In deze vijfde episode uit de cyborgfranchise keert Arnold Schwarzenegger volwaardig terug als Terminator. De trailer toont Mr. Olympia met een coupe Clooney, terwijl Emilia Clarke (Game of Thrones) en Jason Clarke (Zero Dark Thirty) optreden als de nieuwe Sarah en John Connor.

Insurgent

Shailene Woodley is opnieuw teenage rebel Tris Prior en doet een nieuwe poging om het totalitaire regime van ene Kate Winslet in de futuristische Chicagosetting omver te werpen.

Minions

De gele Tic Tac-vormige Minions scoorden na hun verschijning in Despicable Me een stevige tien op de schattigheidschaal. Hun populariteit zorgde ervoor dat Universal besloot een spin-off aan de gele wezentjes in jeans salopette te wijden.

Kingsman

Colin Firth treedt in de voetsporen van überspion James Bond en bereidt een spionrekruut voor op de jacht op een groepje schurken. In Kingsman, gebaseerd op een stripverhaal, duikt Samuel L. Jackson op als bad guy en zit Matthew Vaughn (Kick-Ass & X-Men: First Class) in de regiestoel.

Hot Tub Time Machine 2

John Cusack plonst niet langer in het teletijdbad en wordt in deze sequel afgelost door Adam Scott (Parks and Recreation) en zijn kornuiten. Chevy Chase is net als deel één de loodgieter die het op hol geslagen bassin mag repareren.

Seventh Son

De release van deze fantasyprent met Jeff Bridges en Julianne Moore in de hoofdrollen werd The Loft-gewijs meermaals uitgesteld, maar bereikt later deze maand dan toch de zalen.

Furious 7 Horrorregisseur James Wan diept de succesformule van de bolidereeks rond Vin Diesel nog wat verder uit. In de afscheidsrace van de overleden Paul Walker scheuren rammelkasten dit keer door skyscrapers en krijgt Diesel met Jason Statham een minstens even behaarde vijand tegenover zich.Jurassic World Veertien jaar nadat het dinosauruspark zijn deuren sloot zijn de Velociraptors en Tyrannosaurussen terug. Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt is de dinojager van dienst in het vierde deel van de avontuurlijk sciencefictionreeks.Tomorrowland Ook Disney komt later dit jaar met een sci-fi avontuur op de proppen. Britt Robertson, George Clooney en Hugh - Dr. House - Laurie vertolken de hoofdrollen. Brad Bird, die eerder al de Pixarprenten The Incredibles en Ratatouille inblikte, regisseert. In België krijgt de film de naam 'Disney Project T', om enige verwarring met een Booms dancefestival te vermijden.Ted 2Seth MacFarlane kruipt opnieuw in de pluchen huid van zijn vuilgebekt alter ego. Mark Wahlberg is wederom de beste maat van Ted, terwijl ook Morgan Freeman, Amanda Seyfried en Liam Neeson bij de cast gesleurd werden.Terminator: GenisysIn deze vijfde episode uit de cyborgfranchise keert Arnold Schwarzenegger volwaardig terug als Terminator. De trailer toont Mr. Olympia met een coupe Clooney, terwijl Emilia Clarke (Game of Thrones) en Jason Clarke (Zero Dark Thirty) optreden als de nieuwe Sarah en John Connor. Insurgent Shailene Woodley is opnieuw teenage rebel Tris Prior en doet een nieuwe poging om het totalitaire regime van ene Kate Winslet in de futuristische Chicagosetting omver te werpen.MinionsDe gele Tic Tac-vormige Minions scoorden na hun verschijning in Despicable Me een stevige tien op de schattigheidschaal. Hun populariteit zorgde ervoor dat Universal besloot een spin-off aan de gele wezentjes in jeans salopette te wijden.Kingsman Colin Firth treedt in de voetsporen van überspion James Bond en bereidt een spionrekruut voor op de jacht op een groepje schurken. In Kingsman, gebaseerd op een stripverhaal, duikt Samuel L. Jackson op als bad guy en zit Matthew Vaughn (Kick-Ass & X-Men: First Class) in de regiestoel.Hot Tub Time Machine 2 John Cusack plonst niet langer in het teletijdbad en wordt in deze sequel afgelost door Adam Scott (Parks and Recreation) en zijn kornuiten. Chevy Chase is net als deel één de loodgieter die het op hol geslagen bassin mag repareren.Seventh Son De release van deze fantasyprent met Jeff Bridges en Julianne Moore in de hoofdrollen werd The Loft-gewijs meermaals uitgesteld, maar bereikt later deze maand dan toch de zalen.