Met namen als Bill Murray, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Jude Law, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman en Owen Wilson heeft Anderson alvast een impressionante cast weten te strikken. De film zal worden uitgegeven bij Fox Searchlight Pictures en wordt tegen het einde van het jaar in de zalen verwacht.

Net zoals 'Moonrise Kingdom', dat zich afspeelde in 1965, zal ook 'The Grand Budapest Hotel' terugkeren naar het verleden. Het verhaal speelt zich af in de late jaren twintig en gaat over een legendarische conciërge die in een bekend Europees hotel werkt. Hij wordt er bevriend met een jongere collega die hij onder zijn vleugels neemt. Ook de diefstal en de terugwinning van een onbetaalbaar schilderij uit de renaissance, de strijd om een familiefortuin en de tijdsgeest van Europa tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw zullen aan bod komen.

Eerder verwees Anderson in een interview met de Los Angeles Times naar films van Ernst Lubitsch en Billy Wilder. Hij liet zich inspireren door 'To Be or Not to Be', 'Shop Around the Corner' en 'Love me Tonight' van de van oorsprong Armeense regisseur Rouben Mamoulian. Het grootste deel van de opnames is ondertussen achter de rug. Het Görlitzer Warenhaus, een historisch shoppingcenter dichtbij de grens tussen Duitsland en Polen diende als locatie. (CS)

Met namen als Bill Murray, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Jude Law, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman en Owen Wilson heeft Anderson alvast een impressionante cast weten te strikken. De film zal worden uitgegeven bij Fox Searchlight Pictures en wordt tegen het einde van het jaar in de zalen verwacht. Net zoals 'Moonrise Kingdom', dat zich afspeelde in 1965, zal ook 'The Grand Budapest Hotel' terugkeren naar het verleden. Het verhaal speelt zich af in de late jaren twintig en gaat over een legendarische conciërge die in een bekend Europees hotel werkt. Hij wordt er bevriend met een jongere collega die hij onder zijn vleugels neemt. Ook de diefstal en de terugwinning van een onbetaalbaar schilderij uit de renaissance, de strijd om een familiefortuin en de tijdsgeest van Europa tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw zullen aan bod komen. Eerder verwees Anderson in een interview met de Los Angeles Times naar films van Ernst Lubitsch en Billy Wilder. Hij liet zich inspireren door 'To Be or Not to Be', 'Shop Around the Corner' en 'Love me Tonight' van de van oorsprong Armeense regisseur Rouben Mamoulian. Het grootste deel van de opnames is ondertussen achter de rug. Het Görlitzer Warenhaus, een historisch shoppingcenter dichtbij de grens tussen Duitsland en Polen diende als locatie. (CS)