Michael Winner kampte al jaren met een slechte gezondheid. Ook de twee sequels van "Death Wish", telkens met Bronson als Paul Kersey, de New Yorkse architect wiens vrouw door straattuig werd vermoord, werden door de in Londen geboren Winner geregisseerd. Harde actieprenten waren overigens Winners handelsmerk, al was hij gedebuteerd met een aantal komedies.

Andere bekende films die Winner in de VS draaide, zijn de remake van de beroemde film noir "The Big Sleep" (met Robert Mitchum), de CIA-prent "Scorpio" (met Burt Lancaster en Alain Delon) en "The Nightcomers" (met Marlon Brando).

Winner was er fier op dat hij gewelddadige, populistische films met een simpele verhaallijn maakte. In 1998 maakte hij zijn laatste film, toevallig of niet genaamd "Parting Shots". Die film bleek, ondanks een resem vedetten in de cast (John Cleese, Oliver Reed, Bob Hoskins, Chris Rea, Diana Rigg), erg middelmatig. (Belga/DB)

Michael Winner kampte al jaren met een slechte gezondheid. Ook de twee sequels van "Death Wish", telkens met Bronson als Paul Kersey, de New Yorkse architect wiens vrouw door straattuig werd vermoord, werden door de in Londen geboren Winner geregisseerd. Harde actieprenten waren overigens Winners handelsmerk, al was hij gedebuteerd met een aantal komedies. Andere bekende films die Winner in de VS draaide, zijn de remake van de beroemde film noir "The Big Sleep" (met Robert Mitchum), de CIA-prent "Scorpio" (met Burt Lancaster en Alain Delon) en "The Nightcomers" (met Marlon Brando). Winner was er fier op dat hij gewelddadige, populistische films met een simpele verhaallijn maakte. In 1998 maakte hij zijn laatste film, toevallig of niet genaamd "Parting Shots". Die film bleek, ondanks een resem vedetten in de cast (John Cleese, Oliver Reed, Bob Hoskins, Chris Rea, Diana Rigg), erg middelmatig. (Belga/DB)