Volgens zijn advocaat was Brando zeer geïnteresseerd in wetenschap, en zat hij vol met innovatieve ideeën. In totaal zou de Hollywoodlegende zelfs vier patenten achter zijn naam hebben staan. Daarnaast was hij ook een liefhebber van percussie-instrumenten, en die twee hobby's kon hij aan het einde van zijn leven zelfs combineren.

Eind jaren '90 ontwikkelde Marlon Brando een vernuftig systeem om makkelijker conga's te stemmen. Vermoed werd dat de drie prototypes verloren waren gegaan, maar in een loods in Los Angeles werd onlangs een exemplaar teruggevonden. Het bewuste instrument was al lang een 'urban legend' onder congaliefhebbers.

Daarnaast bedacht de acteur onder meer een type schoenen waarmee het makkelijker zou zijn om op de bodem van een zwembad te lopen. De uitvindingen werden nooit op de markt gebracht, onder meer door de dood van Brando in 2004. (MD)

Volgens zijn advocaat was Brando zeer geïnteresseerd in wetenschap, en zat hij vol met innovatieve ideeën. In totaal zou de Hollywoodlegende zelfs vier patenten achter zijn naam hebben staan. Daarnaast was hij ook een liefhebber van percussie-instrumenten, en die twee hobby's kon hij aan het einde van zijn leven zelfs combineren. Eind jaren '90 ontwikkelde Marlon Brando een vernuftig systeem om makkelijker conga's te stemmen. Vermoed werd dat de drie prototypes verloren waren gegaan, maar in een loods in Los Angeles werd onlangs een exemplaar teruggevonden. Het bewuste instrument was al lang een 'urban legend' onder congaliefhebbers. Daarnaast bedacht de acteur onder meer een type schoenen waarmee het makkelijker zou zijn om op de bodem van een zwembad te lopen. De uitvindingen werden nooit op de markt gebracht, onder meer door de dood van Brando in 2004. (MD)