Volgens de nieuwste teasertrailer van Sony Pictures moeten we ons voorbereiden op iets 'big and magical'. Wij denken bij het horen van deze waarschuwing onmiddellijk aan aswolk brakende draken, ontspoorde reuzen of driekoppige hellehonden, maar niets blijkt minder waar. Het zijn de kleine, blauwe leukerds van de Smurfen die ons in de zomer van 2011 zullen overspoelen!

De snode en hongerige Gargamel - trouwens, wat bezielt die man om Smurfen te willen eten? - en zijn kastanjebruine kat Azraël jagen de vredevolle Smurfen uit hun middeleeuwse commune, waarop Grote Smurf en zijn gevolg plotsklaps in de Big Apple anno 2010 terecht komen. Ocharme! Omdat de Smurfen niet bepaald stadsmussen zijn, willen ze zo snel mogelijk terug naar hun stukje paradijs. En dat allemaal in 3D! Vreemd. Want was het niet Moppersmurf die zei: 'Ik haat slecht gereinigde plastic brilletjes!'?

Jan Walraven

Volgens de nieuwste teasertrailer van Sony Pictures moeten we ons voorbereiden op iets 'big and magical'. Wij denken bij het horen van deze waarschuwing onmiddellijk aan aswolk brakende draken, ontspoorde reuzen of driekoppige hellehonden, maar niets blijkt minder waar. Het zijn de kleine, blauwe leukerds van de Smurfen die ons in de zomer van 2011 zullen overspoelen! De snode en hongerige Gargamel - trouwens, wat bezielt die man om Smurfen te willen eten? - en zijn kastanjebruine kat Azraël jagen de vredevolle Smurfen uit hun middeleeuwse commune, waarop Grote Smurf en zijn gevolg plotsklaps in de Big Apple anno 2010 terecht komen. Ocharme! Omdat de Smurfen niet bepaald stadsmussen zijn, willen ze zo snel mogelijk terug naar hun stukje paradijs. En dat allemaal in 3D! Vreemd. Want was het niet Moppersmurf die zei: 'Ik haat slecht gereinigde plastic brilletjes!'? Jan Walraven