In 'The Smurfs' zit de middeleeuwse toverkol Gargamel de smurfen als vanouds op de hielen. Tijdens een achtervolging komen de blauwe lilliputters door een magische poort per ongeluk in onze tijd terecht. Met de hulp van een getrouwd koppel (Neil Patrick Harris en Jayma Mays) proberen ze terug thuis te raken, met Gargamel nog steeds in hun kielzog.

Regisseur Raja Gossnell kan voor de smurfenstemmen rekenen op een aantal bekende koppen (luister bijvoorbeeld naar Katy Perry als de enige vrouwelijke smurf). Het is de eerste keer dat het verhaal van de smurfen verteld wordt door CGI en live-actioncinema te combineren. In 1965 maakten Eddy Ryssack en Maurice Rosy met 'Les Aventures des Schtroumpfs' al eens een animatiefilm over de smurfen. Elf jaar later regisseerde geestelijke vader Peyo eigenhandig 'La Flûte à six schtroumpfs'. 'The Smurfs' komt op 3 augustus uit in de bioscoop.

In 'The Smurfs' zit de middeleeuwse toverkol Gargamel de smurfen als vanouds op de hielen. Tijdens een achtervolging komen de blauwe lilliputters door een magische poort per ongeluk in onze tijd terecht. Met de hulp van een getrouwd koppel (Neil Patrick Harris en Jayma Mays) proberen ze terug thuis te raken, met Gargamel nog steeds in hun kielzog. Regisseur Raja Gossnell kan voor de smurfenstemmen rekenen op een aantal bekende koppen (luister bijvoorbeeld naar Katy Perry als de enige vrouwelijke smurf). Het is de eerste keer dat het verhaal van de smurfen verteld wordt door CGI en live-actioncinema te combineren. In 1965 maakten Eddy Ryssack en Maurice Rosy met 'Les Aventures des Schtroumpfs' al eens een animatiefilm over de smurfen. Elf jaar later regisseerde geestelijke vader Peyo eigenhandig 'La Flûte à six schtroumpfs'. 'The Smurfs' komt op 3 augustus uit in de bioscoop.