The Housemaid (Im Sangsoo)
The Housemaid is een van de beste films van het jaar - een onwaarschijnlijk stijlvolle, verrassende, provocerende, gedurfde én sexy thriller, zoals ze ze tegenwoordig niet meer maken, meneer.

The Co(te)lette Film (Mike Figgis)
Ik ken de dansvoorstelling Co(te)lette van Ann Van den Broek niet, maar als Mike Figgis beslist er een film van te maken (en voor de wereldpremière naar Gent af te zakken), dan zit ik op de eerste rij.

Rubber (Quentin Dupieux)
Mij zul je niet horen zeggen dat dit een meesterwerk is, maar Quentin Dupieux (aka Mr. Oizo) die een film over een moordende autoband maakt ... Geef toe: zoiets moet je gezien hebben.

Never Let Me Go (Mark Romanek)
Zijn regiedebuut One Hour Photo was niet wat sommigen ervan verwacht hadden, maar ik vind het een ijzersterke film die zijn baanbrekende videoclipwerk alle eer aandoet. Als Romanek dan een tweede film maakt, gebaseerd op een roemruchte roman van Kazuo Ishiguro die voor de gelegenheid werd bewerkt door The Beach-auteur Alex Garland, wil ik daar met plezier voor opstaan (om zeker de ochtendlijke persvoorstelling niet te missen).

Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel (Brigitte Berman)
De kans is klein dat ik er iets over Hugh Hefner in te weten kom dat ik al niet weet, maar in het kader van de diversiteit (en het feit dat ik mijn lief beloofd heb dat we hier zeker naar zouden gaan kijken) sluit ik mijn tip vijf af met een/deze documentaire.

Ban Van Alboom

The Housemaid (Im Sangsoo) The Housemaid is een van de beste films van het jaar - een onwaarschijnlijk stijlvolle, verrassende, provocerende, gedurfde én sexy thriller, zoals ze ze tegenwoordig niet meer maken, meneer. The Co(te)lette Film (Mike Figgis) Ik ken de dansvoorstelling Co(te)lette van Ann Van den Broek niet, maar als Mike Figgis beslist er een film van te maken (en voor de wereldpremière naar Gent af te zakken), dan zit ik op de eerste rij. Rubber (Quentin Dupieux) Mij zul je niet horen zeggen dat dit een meesterwerk is, maar Quentin Dupieux (aka Mr. Oizo) die een film over een moordende autoband maakt ... Geef toe: zoiets moet je gezien hebben. Never Let Me Go (Mark Romanek) Zijn regiedebuut One Hour Photo was niet wat sommigen ervan verwacht hadden, maar ik vind het een ijzersterke film die zijn baanbrekende videoclipwerk alle eer aandoet. Als Romanek dan een tweede film maakt, gebaseerd op een roemruchte roman van Kazuo Ishiguro die voor de gelegenheid werd bewerkt door The Beach-auteur Alex Garland, wil ik daar met plezier voor opstaan (om zeker de ochtendlijke persvoorstelling niet te missen). Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel (Brigitte Berman) De kans is klein dat ik er iets over Hugh Hefner in te weten kom dat ik al niet weet, maar in het kader van de diversiteit (en het feit dat ik mijn lief beloofd heb dat we hier zeker naar zouden gaan kijken) sluit ik mijn tip vijf af met een/deze documentaire. Ban Van Alboom