Met 'True Grit' brengen de broertjes Coen volgende week hun eerste western naar onze zalen. In afwachting van de Oscars, waar ze kans maken op maar liefst tien beeldjes, gaven Joel en Ethan Coen hun vijf favoriete westerns aan Entertainment Weekly prijs. Inclusief commentaar, al lijken ze zich wat dat betreft vooral te inspireren op de dialogen die Sergio Leone zijn personages in de mond legde: het is namelijk nogal karig...

Once Upon a Time in the West (1968)

"Een Sergio Leone-film. Let op de knappe cowboyhoeden."

The Outlaw Josey Wales (1976)

"Een film van Clint Eastwood uit de jaren 70, toen grote studio's filmmakers hun ding nog lieten doen."

Doc (1971)

"Deze western van Frank Perry is iets voor wie van hoestende mensen houdt. Eigenlijk hebben we deze niet gezien, we zagen enkel de eerste scène. Maar de geestigheid ervan doet ons vermoeden dat 'Doc' op deze lijst hoort. Stacy Keach vecht tegen consumptie, stof en schurken als Doc Holliday. Stacy nam hier zijn aanloop om één van de beste politiemannen uit de filmgeschiedenis te vertolken in de Cheech and Chong films."

The Life and Times of Judge Roy Bean (1972)

"Blijkbaar werden de beste westerns in de jaren 70 gemaakt. Dat verwachtten we helemaal niet toen we aan onze lijst begonnen. Deze film van John Huston is op de openingsscène na minder opwindend dan de anderen op de lijst, maar heeft wel Paul Newman met zijn heldere blauwe ogen."
Greaser's Palace (1972)


"Een scène uit de film van Robert Downey Sr. Het is zo'n beetje de western-versie van een andere film van Downey Sr. uit 1969, 'Putney Swope'."


Astrid Snoeys

Met 'True Grit' brengen de broertjes Coen volgende week hun eerste western naar onze zalen. In afwachting van de Oscars, waar ze kans maken op maar liefst tien beeldjes, gaven Joel en Ethan Coen hun vijf favoriete westerns aan Entertainment Weekly prijs. Inclusief commentaar, al lijken ze zich wat dat betreft vooral te inspireren op de dialogen die Sergio Leone zijn personages in de mond legde: het is namelijk nogal karig...Once Upon a Time in the West (1968) "Een Sergio Leone-film. Let op de knappe cowboyhoeden." The Outlaw Josey Wales (1976) "Een film van Clint Eastwood uit de jaren 70, toen grote studio's filmmakers hun ding nog lieten doen."Doc (1971) "Deze western van Frank Perry is iets voor wie van hoestende mensen houdt. Eigenlijk hebben we deze niet gezien, we zagen enkel de eerste scène. Maar de geestigheid ervan doet ons vermoeden dat 'Doc' op deze lijst hoort. Stacy Keach vecht tegen consumptie, stof en schurken als Doc Holliday. Stacy nam hier zijn aanloop om één van de beste politiemannen uit de filmgeschiedenis te vertolken in de Cheech and Chong films."The Life and Times of Judge Roy Bean (1972) "Blijkbaar werden de beste westerns in de jaren 70 gemaakt. Dat verwachtten we helemaal niet toen we aan onze lijst begonnen. Deze film van John Huston is op de openingsscène na minder opwindend dan de anderen op de lijst, maar heeft wel Paul Newman met zijn heldere blauwe ogen." Greaser's Palace (1972) "Een scène uit de film van Robert Downey Sr. Het is zo'n beetje de western-versie van een andere film van Downey Sr. uit 1969, 'Putney Swope'." Astrid Snoeys