Dustin Hoffman - Kramer vs Kramer (1977)
Een van de meest oprechte speeches uit de geschiedenis van de Oscars is de acceptance speech van Dustin Hoffman voor zijn rol in 'Kramer vs Kramer'. In plaats van clichématig zijn agent, vrienden en familie te bedanken, houdt Hoffman een hartverwarmende monoloog over het bestaan als acteur.

Bekijk hier de speech.

Louise Fletcher - One Flew Over The Cuckoo's Nest (1976) Indien Gwyneth Paltrow van plan is om ooit nog eens een Oscar te winnen, kan ze maar beter in de leer gaan bij Louise Fletcher. Haar speech is alles wat die van Paltrow niet is: origineel en spontaan, doorspekt met een acceptabele proportie aan tranen.

Bekijk hier het filmpje.

Jane Wyman - Johnny Belinda (1948)
Spreken is zilver, zwijgen is goud. Jane Wyman won een Oscar voor haar rol als doofstomme vrouw in 'Johnny Belinda' en bedankte hiervoor met de ondertussen legendarische woorden "I accept this very gratefully, for keeping my mouth shut once. I think I'll do it again." (BW)


Dustin Hoffman - Kramer vs Kramer (1977) Een van de meest oprechte speeches uit de geschiedenis van de Oscars is de acceptance speech van Dustin Hoffman voor zijn rol in 'Kramer vs Kramer'. In plaats van clichématig zijn agent, vrienden en familie te bedanken, houdt Hoffman een hartverwarmende monoloog over het bestaan als acteur. Bekijk hier de speech. Louise Fletcher - One Flew Over The Cuckoo's Nest (1976) Indien Gwyneth Paltrow van plan is om ooit nog eens een Oscar te winnen, kan ze maar beter in de leer gaan bij Louise Fletcher. Haar speech is alles wat die van Paltrow niet is: origineel en spontaan, doorspekt met een acceptabele proportie aan tranen. Bekijk hier het filmpje.Jane Wyman - Johnny Belinda (1948) Spreken is zilver, zwijgen is goud. Jane Wyman won een Oscar voor haar rol als doofstomme vrouw in 'Johnny Belinda' en bedankte hiervoor met de ondertussen legendarische woorden "I accept this very gratefully, for keeping my mouth shut once. I think I'll do it again." (BW)