1/ Holly Golightly
Het jonge societymeisje dat bedacht werd door Truman Capote en in de film Breakfast at Tiffany's (1961) vertolkt werd door Audrey Hepburn blijkt de ultieme filmvrouw.

2/ Maria von Trapp
Ook Julie Andrews' gouvernante die in The Sound of Music (1965) de harten van de kinderen en vader von Trapp komt stelen, is bijna een halve eeuw na datum nog steeds populair.

3/ Ripley
Na twee vrouwelijke vrouwen wordt de top 3 vervolledigd door een hardere tante, in de vorm van Sigourney Weavers ruimtevaarster die in Alien (1979) de strijd aangaat met een buitenaards wezen.

4/ Honey Ryder
Ursula Andress wordt dankzij haar rol in Dr. No (1962) de ultieme Bondgirl, al vermoeden we dat dat vooral door de stemmen van het mannelijke publiek zal komen.

5/ Mary Poppins
Julie Andrews is erg populair, want ook de andere gouvernante uit de gelijknamige film uit 1964 eindigt hoog, supercalifragilisticexpialidocious nog aan toe!


6/ Vivian Ward
Het personage van Julia Roberts in Pretty Woman (1990) is niet alleen het meest recente uit de top 10, maar ook het personage met het meest vrouwonvriendelijke beroep.

7/ Dorothy Gale
Het hoofdpersonage in The Wizard of Oz (1939) waardoor Judy Garland wereldberoemd werd, is dan weer het oudste in de top 10 - figuurlijk gesproken, want in de film zelf is Dorothy pas twaalf.

8/ Scarlett O'Hara
1939 was een prima jaar voor vrouwelijke filmpersonages, want ook de 'southern belle' die door Vivien Leigh werd gespeeld in Gone with the Wind eindigt in de top 10.

9/ Sugar Kane
De bekendste actrice uit de filmgeschiedenis, Marilyn Monroe, krijgt ook nog net een plaatsje in de top 10 dankzij haar rol als vamp in Billy Wilders komedie Some Like It Hot (1959).

10/ Ilsa Lund
En Ingrid Bergman maakt het lijstje volledig met haar vertolking als jong Zweeds meisje dat in Casablanca (1941) met Humphrey Bogart op schok gaat.

1/ Holly Golightly Het jonge societymeisje dat bedacht werd door Truman Capote en in de film Breakfast at Tiffany's (1961) vertolkt werd door Audrey Hepburn blijkt de ultieme filmvrouw.2/ Maria von Trapp Ook Julie Andrews' gouvernante die in The Sound of Music (1965) de harten van de kinderen en vader von Trapp komt stelen, is bijna een halve eeuw na datum nog steeds populair.3/ Ripley Na twee vrouwelijke vrouwen wordt de top 3 vervolledigd door een hardere tante, in de vorm van Sigourney Weavers ruimtevaarster die in Alien (1979) de strijd aangaat met een buitenaards wezen.4/ Honey Ryder Ursula Andress wordt dankzij haar rol in Dr. No (1962) de ultieme Bondgirl, al vermoeden we dat dat vooral door de stemmen van het mannelijke publiek zal komen.5/ Mary Poppins Julie Andrews is erg populair, want ook de andere gouvernante uit de gelijknamige film uit 1964 eindigt hoog, supercalifragilisticexpialidocious nog aan toe!6/ Vivian Ward Het personage van Julia Roberts in Pretty Woman (1990) is niet alleen het meest recente uit de top 10, maar ook het personage met het meest vrouwonvriendelijke beroep.7/ Dorothy Gale Het hoofdpersonage in The Wizard of Oz (1939) waardoor Judy Garland wereldberoemd werd, is dan weer het oudste in de top 10 - figuurlijk gesproken, want in de film zelf is Dorothy pas twaalf.8/ Scarlett O'Hara 1939 was een prima jaar voor vrouwelijke filmpersonages, want ook de 'southern belle' die door Vivien Leigh werd gespeeld in Gone with the Wind eindigt in de top 10.9/ Sugar Kane De bekendste actrice uit de filmgeschiedenis, Marilyn Monroe, krijgt ook nog net een plaatsje in de top 10 dankzij haar rol als vamp in Billy Wilders komedie Some Like It Hot (1959).10/ Ilsa Lund En Ingrid Bergman maakt het lijstje volledig met haar vertolking als jong Zweeds meisje dat in Casablanca (1941) met Humphrey Bogart op schok gaat.