De kogel is door de kerk: David Fincher gaat de Amerikaanse remake van Millennium: Mannen die vrouwen haten regisseren. Zijn versie van de film zal The Girl with the Dragon Tattoo heten. Bedoeling is dat hij in september of oktober met de opnames begint, als de opnames van The Social Network, een film over Facebook die begin december in de zalen zou moeten verschijnen, voltooid zijn.

De film wordt geproduceerd door Scott Rudin die in 2008 nog een Oscar won voor No Country for Old Men. Scenarist van dienst is Steven Zaillan, die eerder hoge ogen gooide door zijn werk aan Schindler's List, Hannibal en American Gangsters. Wie de hoofdrol in The Girl with the Dragon Tattoo zal spelen, is nog niet duidelijk. De naam van Carey Mulligan (Pride and Prejudice, Public Enemies, An Education) die eerder circuleerde, lijkt overboord gegooid. Fincher zou nu op zoek gaan naar een onbekende actrice.

In de Millennium-trilogie vertelt Stieg Larsson het verhaal van onderzoeksreporter Mikael Blomkvist die tijdens een onderzoek botst op de jonge computerhackster Lisbeth Salander. Samen raken ze verwikkeld in een aantal duistere dossiers. In het eerste deel van de trilogie sporen de twee een vermiste en mogelijk vermoorde vrouw op.

Door een fan gemaakte trailer over het werk van David Fincher (met muziek van Massive Attack):

Freek Lauwers

De kogel is door de kerk: David Fincher gaat de Amerikaanse remake van Millennium: Mannen die vrouwen haten regisseren. Zijn versie van de film zal The Girl with the Dragon Tattoo heten. Bedoeling is dat hij in september of oktober met de opnames begint, als de opnames van The Social Network, een film over Facebook die begin december in de zalen zou moeten verschijnen, voltooid zijn. De film wordt geproduceerd door Scott Rudin die in 2008 nog een Oscar won voor No Country for Old Men. Scenarist van dienst is Steven Zaillan, die eerder hoge ogen gooide door zijn werk aan Schindler's List, Hannibal en American Gangsters. Wie de hoofdrol in The Girl with the Dragon Tattoo zal spelen, is nog niet duidelijk. De naam van Carey Mulligan (Pride and Prejudice, Public Enemies, An Education) die eerder circuleerde, lijkt overboord gegooid. Fincher zou nu op zoek gaan naar een onbekende actrice. In de Millennium-trilogie vertelt Stieg Larsson het verhaal van onderzoeksreporter Mikael Blomkvist die tijdens een onderzoek botst op de jonge computerhackster Lisbeth Salander. Samen raken ze verwikkeld in een aantal duistere dossiers. In het eerste deel van de trilogie sporen de twee een vermiste en mogelijk vermoorde vrouw op. Door een fan gemaakte trailer over het werk van David Fincher (met muziek van Massive Attack):Freek Lauwers