'Absolute Beginners' komt opnieuw uit op Blu-ray en dvd, maar zal enkele aanpassingen ondergaan. Zo wordt er een documentaire over de creatie van de film toegevoegd en zal de nieuwe versie ook interviews met regisseur Julien Temple, acteur Edward Tudor-Pole en producers Stephen Wooley en Nik Powel bevatten.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Colin MacInnes over het leven in Londen in 1958. De jonge fotograaf Colin (Eddie O'Connell) wordt verliefd op de opkomende modeontwerpster Crepe Suzette (Patsy Kensit), maar die is enkel geïnteresseerd in haar carrière. Ondertussen ondergaat de popcultuur een transformatie en komen raciale spanningen bovendrijven in de Londense wijk Notting Hill.

David Bowie vertolkte de rol van reclamemanager Vendice Partners en schreef ook de soundtrack 'Absolute Beginners'. De song vond al snel de weg naar de hoogste regionen van de hitlijsten.

De film kreeg veel media-aandacht, maar werd door critici niet overal even goed onthaald. De nieuwe versie van de musical wordt op 25 juli in Groot-Brittannië verwacht. (EL)

'Absolute Beginners' komt opnieuw uit op Blu-ray en dvd, maar zal enkele aanpassingen ondergaan. Zo wordt er een documentaire over de creatie van de film toegevoegd en zal de nieuwe versie ook interviews met regisseur Julien Temple, acteur Edward Tudor-Pole en producers Stephen Wooley en Nik Powel bevatten. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Colin MacInnes over het leven in Londen in 1958. De jonge fotograaf Colin (Eddie O'Connell) wordt verliefd op de opkomende modeontwerpster Crepe Suzette (Patsy Kensit), maar die is enkel geïnteresseerd in haar carrière. Ondertussen ondergaat de popcultuur een transformatie en komen raciale spanningen bovendrijven in de Londense wijk Notting Hill. David Bowie vertolkte de rol van reclamemanager Vendice Partners en schreef ook de soundtrack 'Absolute Beginners'. De song vond al snel de weg naar de hoogste regionen van de hitlijsten. De film kreeg veel media-aandacht, maar werd door critici niet overal even goed onthaald. De nieuwe versie van de musical wordt op 25 juli in Groot-Brittannië verwacht. (EL)