Zoals alles zijn ook cultuurtickets duurder geworden sinds 2005. Maar terwijl de levensduurte de voorbije tien jaar met 19,45 procent toenam, stegen de ticketprijzen bij de cultuurhuizen met 30 procent procent. In de extreemste gevallen stelde De Standaard een stijging van 60% vast.

Naast de prijsstijgingen zette zich het voorbije decennium ook een sterke prijsdifferentiatie door. Cultuurhuizen breiden hun palet prijscategorieën uit, om gerichter in te spelen op uiteenlopende publieksgroepen.

Enerzijds zijn extra dure tickets voor bijvoorbeeld vip-arrangementen of voorstellingen in bijzondere omstandigheden geen taboe meer. Anderzijds doen de cultuurhuizen extra inspanningen om ook goedkope tickets aan te bieden in het kader van cultuurpartcipatie.(BELGA/JVL)

Zoals alles zijn ook cultuurtickets duurder geworden sinds 2005. Maar terwijl de levensduurte de voorbije tien jaar met 19,45 procent toenam, stegen de ticketprijzen bij de cultuurhuizen met 30 procent procent. In de extreemste gevallen stelde De Standaard een stijging van 60% vast.Naast de prijsstijgingen zette zich het voorbije decennium ook een sterke prijsdifferentiatie door. Cultuurhuizen breiden hun palet prijscategorie├źn uit, om gerichter in te spelen op uiteenlopende publieksgroepen. Enerzijds zijn extra dure tickets voor bijvoorbeeld vip-arrangementen of voorstellingen in bijzondere omstandigheden geen taboe meer. Anderzijds doen de cultuurhuizen extra inspanningen om ook goedkope tickets aan te bieden in het kader van cultuurpartcipatie.(BELGA/JVL)