"Ghosts are real, that much I know": de eerste zin die Mia Wasikowska in Guillermo del Toro's Crimson Peak uitspreekt, zou weleens een struikelblok kunnen zijn voor de film en zijn distributie naar cinemazalen wereldwijd. In China bijvoorbeeld, is er een ban van kracht op films die het bovennatuurlijke of het occulte insinueren of aanmoedigen. Een film die volgestouwd is met spookverschijningen zoals Crimson Peak zou strijd kunnen zijn met deze basisregel van de Communistische Partij van China (de CCP).

Het zou niet de eerste keer zijn dat een grote Hollywoodproductie wordt tegengehouden aan de The Great Firewall van China: The Dark Knight liep ook al tegen de lamp in 2008. Toen werd de internationale vertoning van de film waarschijnlijk tegengehouden omdat die scènes bevatte die opgenomen waren in Hong Kong en draaiden om het witwassen van zwartgeld.

Natuurlijk zijn er producties geweest die erin geslaagd zijn de strenge Chinese censuur te omzeilen. Tijdens de distributie van Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest bijvoorbeeld, zorgde Disney ervoor dat de stukken met geesten zo gemonteerd werden dat ze strookten met de Chinese Communistische basisprincipes. Want geesten zien als je drugs hebt genomen of gek bent, kan blijkbaar wel volgens de Chinese censuurregelgeving.

Iets waar Crimson Peak niet echt mee geholpen is, aangezien de hele film steunt op paranormale verschijningen en zich afspeelt in een spookhuis. Tenzij regisseur Guillermo del Toro Mia Wasikowska natuurlijk laat ontwaken aan het einde van de film, om het publiek te doen beseffen dat al die griezelverschijningen eigenlijk maar een nachtmerrie waren...

De makers van het volgend jaar te verschijnen Ghostbusters II zijn bij deze gewaarschuwd. (EVH)

"Ghosts are real, that much I know": de eerste zin die Mia Wasikowska in Guillermo del Toro's Crimson Peak uitspreekt, zou weleens een struikelblok kunnen zijn voor de film en zijn distributie naar cinemazalen wereldwijd. In China bijvoorbeeld, is er een ban van kracht op films die het bovennatuurlijke of het occulte insinueren of aanmoedigen. Een film die volgestouwd is met spookverschijningen zoals Crimson Peak zou strijd kunnen zijn met deze basisregel van de Communistische Partij van China (de CCP). Het zou niet de eerste keer zijn dat een grote Hollywoodproductie wordt tegengehouden aan de The Great Firewall van China: The Dark Knight liep ook al tegen de lamp in 2008. Toen werd de internationale vertoning van de film waarschijnlijk tegengehouden omdat die scènes bevatte die opgenomen waren in Hong Kong en draaiden om het witwassen van zwartgeld. Natuurlijk zijn er producties geweest die erin geslaagd zijn de strenge Chinese censuur te omzeilen. Tijdens de distributie van Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest bijvoorbeeld, zorgde Disney ervoor dat de stukken met geesten zo gemonteerd werden dat ze strookten met de Chinese Communistische basisprincipes. Want geesten zien als je drugs hebt genomen of gek bent, kan blijkbaar wel volgens de Chinese censuurregelgeving. Iets waar Crimson Peak niet echt mee geholpen is, aangezien de hele film steunt op paranormale verschijningen en zich afspeelt in een spookhuis. Tenzij regisseur Guillermo del Toro Mia Wasikowska natuurlijk laat ontwaken aan het einde van de film, om het publiek te doen beseffen dat al die griezelverschijningen eigenlijk maar een nachtmerrie waren...De makers van het volgend jaar te verschijnen Ghostbusters II zijn bij deze gewaarschuwd. (EVH)