De Franse componist Alexandre Desplat is aangesteld als voorzitter van de jury van het filmfestival van Venetië, dat plaatsvindt van 27 augustus tot 6 september. Desplat componeerde onder meer de muziek van "The Queen", "The Curious Case of Benjamin Button", "Fantastic Mr Fox" en "The King's Speech". In zijn carrière verzamelde hij al zes Oscarnominaties voor beste soundtrack.

De organisatoren van het oudste filmfestival ter wereld hebben de deelnemende films van deze 71ste editie nog niet bekendgemaakt.

De Franse componist Alexandre Desplat is aangesteld als voorzitter van de jury van het filmfestival van Venetië, dat plaatsvindt van 27 augustus tot 6 september. Desplat componeerde onder meer de muziek van "The Queen", "The Curious Case of Benjamin Button", "Fantastic Mr Fox" en "The King's Speech". In zijn carrière verzamelde hij al zes Oscarnominaties voor beste soundtrack. De organisatoren van het oudste filmfestival ter wereld hebben de deelnemende films van deze 71ste editie nog niet bekendgemaakt.