De jury van het filmfestival van Berlijn wordt voorgezeten door James Schamus, de Amerikaanse producent van onder andere 'Brokeback Mountain' en vast scenarist van Ang Lee. In de jury zetelen enkele grote namen zoals de Oostenrijkse acteur en Tarantino-lieveling Christoph Waltz en Michel Gondry, de regisseur van onder meer 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' en 'The Science of Sleep'.

Schamus wordt verder bijgestaan door James Bond-producent Barbara Broccoli, regisseurs Mitra Farahani en Greta Gerwig, de Deense actrice Trine Dyrholm en Tony Leung, bekend van zijn rollen in films van Wong Kar Wai.

Op het festival worden onder andere 'The Grand Budapest Hotel' van Wes Anderson, 'Nymphomaniac' van Lars Von Trier en 'The Monuments Men' van George Clooney vertoond.

De 64ste editie van de Berlinale vindt plaats van 6 tot en met 16 februari. (Belga/LP)

De jury van het filmfestival van Berlijn wordt voorgezeten door James Schamus, de Amerikaanse producent van onder andere 'Brokeback Mountain' en vast scenarist van Ang Lee. In de jury zetelen enkele grote namen zoals de Oostenrijkse acteur en Tarantino-lieveling Christoph Waltz en Michel Gondry, de regisseur van onder meer 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' en 'The Science of Sleep'. Schamus wordt verder bijgestaan door James Bond-producent Barbara Broccoli, regisseurs Mitra Farahani en Greta Gerwig, de Deense actrice Trine Dyrholm en Tony Leung, bekend van zijn rollen in films van Wong Kar Wai. Op het festival worden onder andere 'The Grand Budapest Hotel' van Wes Anderson, 'Nymphomaniac' van Lars Von Trier en 'The Monuments Men' van George Clooney vertoond. De 64ste editie van de Berlinale vindt plaats van 6 tot en met 16 februari. (Belga/LP)